Vezneciler'deki saldırının soruşturması sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Veznecilerdeki saldırının soruşturması sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 16:32

Vezneciler'deki saldırının soruşturması sürüyor

Haberin Devamı

Serpil KIRKESER-Ümit TÜRK-Çağatay KENARLI/İSTANBUL,(DHA) Beyazıt Vezneciler'de meydana gelen terör saldırısına ilişkin başlatılan soruşturmada bazı bilgilere ulaşıldığı ve bu bilgilerin ışığında soruşturmanın derinleştirildiği öğrenildi.

KİRALIK OTOMOBİLLE
Edinilen bilgiye göre terörist saldırıda kullanılan otomobilin kiralık olduğu tespit edildi. Söz konusu işlemleri gerçekleştirdikleri belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Öte yandan otomobile yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi..

KAMERALAR İNCELENİYOR
Savcılık bölgedeki güvenlik kameralarının tamamının incelemeye alınması talimatını verdi. Söz konusu görüntülerde saldırıyı gerçekleştiren ve rol alanların belirlenmesine yardımcı olacak izler aranıyor.

MOTORDAN BAŞKA Bİ ŞEY KALMAMIŞ
Olay yeri incelemesinin büyük bölümü tamamlandı. Saldırıda kullanılan otomobilden geriye sadece motor kısmından bir parçanın kaldığı anlaşıldı. Saldırıyı gerçekleştiren örgütle ilgili bir tespitin ise henüz yapılmadığı ifade ediliyor.

7 SAVCI OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI
Patlamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ında aralarında bulunduğu toplam 7 savcı olay yerinde yaklaşık 5 saat incelemelerde bulundu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!