Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Vergi rekortmenleri ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 17:47

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Vergi Haftası nedeniyle gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine teşekkür belgesi verildi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Vergi Dairesi Başkanlığı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 822 milyar dolarlık gayrı safi milli hasılasıyla dünyanın 16. büyük ekonomisi olduğunu söyledi.

Kişi başına gelirin 10 bin doları aştığını kaydeden Yerlikaya, "İnandığımız hedeflerimiz var. Gayrı safi milli hasılamız 1,5 trilyon dolar olsa dünyada ilk 8 ekonomiden biri oluruz. Son dönemlerde bölgemizde yaşanan olaylar dolayısıyla büyük bir imtihandan geçiyoruz. Önümüzdeki yıllarla ilgili yeni ufuklara yelken açmamız gerek. İhracatımızın yarısını gerçekleştirdiğimiz komşumuz Suriye ve Irak, dünya tarihindeki en zor sınavlardan geçiyor. Biz bu sınavda insani olarak 2,6 milyon insana ülkemizi, evimizi açtık. Bunları Allah rızası için yapıyoruz. Bizim kendimizi yenilememiz lazım. Kar marjının yüksek olduğu alanlara yönelmemiz, yaptığımız işlerde marka değerimizi yükseltmemiz gerek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ülkesi için çalışan ve vergisini ödeyen herkese teşekkür eden Yerlikaya, kayıt dışıyla mücadelede de önemli mesafe kat edildiğini vurguladı.

Türkiye'nin çok daha ileriye gitmesi gerektiğini dile getiren Yerlikaya, "Alnının teriyle, helal kazancından toplumun hakkı olan vergiyi verenler kucaklanmalı ve onlara 'maşallah' denmeli. Biz de bunu yapıyoruz. Allah onların birini bin etsin" dedi.

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin de yeni hizmet binasıyla işlemlerin daha modern bir ortamda daha hızlı şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

En fazla vergiyi toplamak için çaba gösterdiklerini kaydeden Tekin, "Mükelleflerimizin karşısında değil yanlarındayız" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından gelir ve kurumlar vergisi listesinde ilk 10'da yer alan mükelleflere Maliye Bakanı tarafından imzalanan teşekkür belgesi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!