Vergi borcu yapılandırmasında son gün 25 Kasım

Güncelleme Tarihi:

Vergi borcu yapılandırmasında son gün 25 Kasım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 12:45

Vergi borcu yapılandırmasında son gün 25 Kasım

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) – MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarının yeniden yapılandırıldığını, borç yapılandırmasının son gününün ise 25 Kasım tarihi olduğunu belirtti.

Vergi borcu yapılandırması için son gün olan bir ay daha uzatılmasının fırsat olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, SGK ve belediye alacakları, gümrük vergileri, trafik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti alacaklarının yeniden yapılandırılmasının büyük bir imkan olduğunu kaydetti.

Melikgazi Belediyesi, 6552 sayılı Kanun’la bazı alacakların yeniden yapılandırılması kapsamında Emlak ve çevre temizlik vergisi borçları ile bunlara bağlı vergi cezalarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için çeşitli ikramlarda bulduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Yapılandırma kapsamına giren borç asıllarında bir indirim yapılmamaktadır. Ancak bu borç asıllarına uygulanan gecikme cezası, gecikme faizi ve zamları ile vergi cezalarının tamamı silinmektedir. Yapılandırılan borcun tamamının, kanunda belirtilen süre ve şartlarda peşin ödenmesi halinde, hesaplanan güncelleme faizinin yarısı alınmayacaktır. Bu düzenlemeden yararlanmak isteyen borçluların, Melikgazi Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne ödenecek tutarların taksitini ödeyebilecektir” dedi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!