Veremde erken teşhisin önemi

Güncelleme Tarihi:

Veremde erken teşhisin önemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 10:54

Veremde erken teşhisin önemi

Haberin Devamı

Coşkun MENEK / ERZİNCAN, (DHA)- ERZİNCAN Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan, veremde erken teşhis ve başarılı tedavinin önemli olduğunu belirtti.



'Verem Eğitim ve Propaganda Haftası' bir açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan, veremin hava yoluyla bulaşan, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu bildirdi. Toplumu veremden korumanın en etkili yolunun erken teşhis ve başarılı tedavisi olduğuna dikkati çeken Dr. Turan, şunları söyledi:



"Öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu bir kağıt mendille kapatınız. Kağıt mendiliniz yoksa ellerinize değil kolunuzun iç kısmına öksürün veya hapşırınız. 2-3 haftadan uzun süren ve antibiyotik tedavisi ile iyileşmeyen öksürük varsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz. Hastalandığınızda düzenli ilaç kullanımı ile veremi durdurabilir ve sevdiklerinize bulaşmasını önleyebilirsiniz. Verem tedavisinde kullanılan tüm ilaçlar ücretsizdir. Verem hastalığının tedavisinde tam başarı için, ilaçlarınızı doğrudan gözetimli tedavi ile kullanınız."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!