Velilere eğitim semineri

Güncelleme Tarihi:

Velilere eğitim semineri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 11:41

Velilere eğitim semineri

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde velilere yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Demre Özel Ekol Temel Lisesi tarafından velilere yönelik 'Çocuklarınızla yeniden tanışmak ister misiniz' konulu eğitim semineri düzenledi. Demre Kültür Merkezi'ndeki seminere konuşmacı olarak NLP Uzmanı Gülenay Ünlü katıldı. Semineri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Demre Özel Ekol Okulları Kurucusu İhsan Şimşir, Okul Müdürü Yusuf Özen, okul müdürleri, öğretmenler ve yaklaşık 300 veli katıldı.

NLP Uzmanı Gülenay Ünlü, "Ebeveynler olarak hep mağdursunuz değil mi? Bugün kim mağdur kim değil, bunu konuşacağız. Sorunlu çocuk yoktur. Sorunlu ve kusurlu ebeveyn vardır. Sorunlu ebeveyn davranışları vardır. Aşılamayacak, çözülemeyecek sorun yoktur. Çocuğunuza kesinlikle yapamazsanız, başaramazsınız gibi yaklaşımlarda bulunmayınız. Başaramayan çocuk yoktur. Onlara özgüven aşılayın, sorumluluk verin. Onların kararlarına saygı duyun. Çocuğunuzla doğru ve ikili iletişim kurun. Sorunlardan yılmayın, sorunlarla sabırla mücadele edin. Ama doğru yöntemlerle sorunlarınızı çözün" dedi.

Gülenay Ünlü'nün örneklerle çözüm ve iletişim yöntemlerini gösterdiği seminer sonunda 9 velinin katılımıyla sahnede iletişim oyunu oynandı. Oyun sonunda yanlış kurulan iletişimin yol açtığı sorunlara parmak basıldı. Seminer sonunda Ünlü, velilerin sorularını yanıtladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun ve EKOL Okulları Kurucusu İhsan Şimşir, Ünlü'ye çiçek vererek teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!