Velilere çocuk gelişimi semineri

Güncelleme Tarihi:

Velilere çocuk gelişimi semineri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 12:22

 Velilere çocuk gelişimi semineri

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde velilerine yönelik 'Çocuğunuzun Beynine Yolculuk' konulu seminer düzenlendi.

Manavgat Başarı Koleji konferans salonunda düzenlenen 'Çocuğunuzun Beynine Yolculuk' seminerine uzman pedagog Seçil Özcan konuşmacı olarak katıldı. Özcan, çocuklarda özgüven gelişimi, anne babaların çocuğun özgüvenini geliştirmek için yapabilecekleri, çocukla kaliteli zaman geçirmek, çocuğun okul başarısında ailenin rolü, çocuğun okul başarısında doğru bilinen yanlışlar, çocuğun üstün zekalı olduğunu nasıl anlarsınız, çocuk yetiştirmenin püf noktaları, çocukla doğru iletişim nasıl kurulur, çocuklar ve sevgi dilleri, duyguda özgürlük davranışta disiplin, hiperaktivite ve dikkat eksikliği nedir, mutlu evlilik ve mutlu çocuk denklemi, televizyonun çocukların zihinsel gelişimi üzerindeki etkileri konuları hakkında velilere bilgilendirmede bulundu.

İletişimin önemli detaylarına değinen Özcan, etkin bir anne baba olmak için iletişim kanallarının doğru kullanılması gerektiğini vurguladı. İletişim hatalarına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Özcan, çocuklarda güzel davranışların yerleşmesinde anne babaların takdir edici üslubunun önemli olduğunu söyledi. Ebeveynlerin çocuk eğitimi için mutlaka bilgi edinme çabası içerisinde olması gerektiğine işaret eden Özcan, "Çocuklara olumlu davranış kazandırmanın en etkili yollarından biri de kelimelerin gücünü kullanmakla mümkündür. Çocuklara hangi davranışı kazandırmak istiyorsak o davranışın yerleşmesine yönelik olumlu kelime ve ifadelerin kullanılması gerekir. Olumlu telkinlerde bulunmak her davranışı yerleştirmede etkili olmaktadır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!