Ve o ses duyuldu

Güncelleme Tarihi:

Ve o ses duyuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2016 19:02

ÜLKESİNDEKİ savaş nedeniyle önce Lübnan’a, ardından Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli kalp ve damar cerrahisi uzmanı Zaher Battah, mesleğini sürdürme şansı bulamayınca otistik çocuğu ve eşinin geçimini sağlayabilmek için İzmir’deki bir tekstil atölyesinde makineci olarak çalışmaya başladı.

Haberin Devamı

Gazete ve TV’lere haber olan Battah, “Benim tek isteğim çocuğumun özel eğitim alarak tedavi edilmesi. Bunun için terzilik yapmışım, hamallık yapmışım hiç önemli değil. Enver için gerekli parayı kazanamadığım için çok üzgünüm” dedi. Onun bu seslenişini Hürriyet’te okuyan İzmirli Besim Toker, en sonunda Facebook aracılığıyla kendisine ulaştı.

Ve o ses duyuldu

Narlıdere Belediyesi ile Narlıdere Zihinsel Engelliler Derneği’nin ortak projesi olan Nar Taneleri Özel Eğitim ve Engelsiz Yaşam Evi’nde görev yapan Toker, Zaher Battah’ı merkeze davet etti, yapılan görüşmeler sonrası küçük Enver eğitimlere başladı. Bu sırada Enver’de otizmli bireylere özgü üstün ritm ve müzik yeteneği olduğu da keşfedildi. Merkez şimdi Enver’in engelli bireylerin faydalandığı diğer haklardan yararlanabilmesi için resmi makamlarla görüşmelere başladı.

Haberin Devamı

Ve o ses duyuldu

 

 

HÜRRİYET’TE OKUYUP ULAŞTIM

Nar Taneleri Özel Eğitim ve Engelsiz Yaşam Evi Müdürü Besim Toker, aileye ulaşma hikayelerini paylaşarak, şöyle aktardı: “Hürriyet’te Suriyeli bir kalp cerrahının otizmli oğluyla İzmir’de yaşama tutunma mücadelesi haberini hüzünle okudum.

Ve o ses duyuldu

Haberde doktor babanın otizmli 3 yaşındaki oğluna özel eğitim hizmetini kendisinin vermeye çalıştığı ve bu nedenle bir terzinin yanında çalışmak zorunda kaldığı dramatik bir şekilde vurgulanmıştı. Babaya Facebook hesabı üzerinden ulaştım. Yazışmalardan sonra merkezimize davet ettim.

Ve o ses duyuldu

Haberin Devamı

Enver yaklaşık 1 aydır haftada 2 gün bizden ücretsiz olarak özel eğitim ve rehabilitasyon desteği alıyor. Bu eğitimler sırasında Enver’de müthiş bir müzik ve ritm yeteneği olduğunu da keşfettik. Akademik eğitimin yanında müzik derslerine de başladık. Aile bu hizmetimizden çok memnun. Baba, Enver’deki gelişimi gördükçe çok mutlu olduğunu, işe daha huzurlu gittiğini söyledi. Bundan sonraki aşamada Enver’in Türk akranları gibi ülkemizde engelli bireylerin yararlandığını yasal ve sosyal haklardan faydalanması için ilgili resmi makamlarla görüşmelere başladık.”

Ve o ses duyuldu

 

ENGELLİ BİREY VE AİLELERE ÜCRETSİZ HİZMET VERİLİYOR

Haberin Devamı

BESİM Toker, merkezle ilgili ise şu bilgileri verdi: “2005’ten bu yana engelli bireylere ve ailelerine özel eğitim-rehabilitasyon, fizyoterapi, danışma, sağlık, hukuk, istihdam, spor ve sosyal destek hizmeti veriyoruz. Narlıdere Belediyesi’ne ait Atatürk Kültür Merkezi’nin zemin katılda 500 metrekarelik merkezde başlayan faaliyetlerimiz, artan talep ve gereksinimler sonucu Limanreis’te yine belediyeye ait bin 500 metrekare bahçesi olan 2 katlı villada yaşam evi olarak sürüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!