Varto’yu Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği açıldı

Güncelleme Tarihi:

Varto’yu Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 09:36

Varto’yu Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği açıldı

Haberin Devamı

Fatih ÇELİK/VARTO(Muş)(DHA)-Muş’un Varto ilçesinde, Varto’yu Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği düzenlenen törenle açıldı.
    Varto’yu Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneğinin açılış törenine Varto Dernekleri Genel Federasyonu Başkanı Mehmet Soydan Varto ilçe Başkanı Gıyasettin Aydemir, Yönetim kurulu üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Ballı ile vatandaşlar katıldı. Derneğin açılış kurdelesini Varto Dernekleri Genel Federasyonu Başkanı Mehmet Soydan Varto ilçe Başkanı Gıyasettin Aydemir, yönetim kurulu üyeleri keserek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.
    Törende açılış konuşmasını Varto’yu Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Aydemir yaptı. Aydemir dernek çatısı altında her türlü kültürel ve sosyal faaliyetleri gerçekleştireceklerini kaydetti. Aydemir, "İlçemizde iş imkanı yok denecek durumda. Üretim çok kısıtlı. Gençlerimiz ya yurt dışında ya da Batı illerin iş aramaya gidiyor. En önemli hedefimiz sizlerle iyi bir iletişim kurarak Varto’muzu geliştirecek, güzelleştirecek iş imkanı sağlayacak projeler üreterek iş adamlarımızı, küçük sermayelerimizi birleştirerek projeleri hayata geçirmek, üretmek ve istihdamı sağlamak olacaktır. Dernekçilik zor bir iştir. Kurmak kolaydır. Ama yaşatmak büyük bir enerji ve öz veri ister. Görev üstelenenlerin kuvveti ve enerjisi sizlersiniz. Sizler olmadan dernek yaşamaz. Sizlere güvenerek yola çıktık. Kaymakamımızın, Valimizin, Milletvekilimizin bütün kurum ve kuruluşlarımızın sivil toplum kuruluşlarının yardım ve desteklerini bekliyoruz" diye konuştu
    Daha sonra konuşan Varto Dernekleri Genel Federasyonu Başkanı Mehmet Soydan ise şunları söyledi:
    "Bugün aranızda bulunmaktan onur duyuyorum. Varto doğup büyüdüğümüz bir yer. Biz her ne kadar Varto dışında yaşasakta asıl önceliğimiz Varto'dur. Bu nedenle burada olan borcumuzdan dolayı sürekli buralara geri dönüş amaçlı projeler geliştirerek çalışmaları yürütüyoruz. Bu doğrultuda bu derneğin kurulması yönünde yapmış olduğunuz çabalar neticesinde sağ olsun derneğin kuruluşunda emeği geçen değerli başkanıma ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Derneğimizin asıl amacı, ekolojik, doğal ve ekonomik, sosyal anlamda bir şeyler katmak Varto ile ilgili siz değerli hemşerilerimle güzel projeler üretip ve geliştirmek amaçlıdır."
    Açılışın ardından dernek tarafından konuklara çeşitli ikramlar yapıldı ve katılımcılar günün anısına toplu fotoğraf çekildi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!