Vanlı atlet Ömer Amaçtan Balkan ikincisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Vanlı atlet Ömer Amaçtan Balkan ikincisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 12:27

İstanbul'da düzenlenen ve 16 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Balkan Gençler Salon Atletizm Şampiyonası’nda Vanlı atlet Ömer Amaçtan Balkan ikincisi oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu'nda gereçkeliştirilen Balkan Gençler Şampiyonası'nda bin 500 metreyi 3 dakika 54 saniyelik derece ile tamamlayan Vanlı atlet Ömer Amaçtan Balkan ikinciliği ile gümüş madalyanın sahibi oldu. Ömer Amaçtan’ın 2020 olimpiyat kadrosu kampına davet edildiğini belirten antrenör Halil Önay, sezonun ilk salon deneme yarışmalarında Türkiye birinciliği bugün ise Balkan ikinciliği kazanmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Ömer Amaçtan'ın yarışların genelinde iyi bir performans sergilediğini ve bu dereceyi almaya hak kazandığını belirten Önay, "İlimiz adına gelecek vadeden Ömer Amaçtan, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından da sürekli takip edilmekte. Sporcumuz ile özel olarak ilgilenip antrenmanlarını takip ediyoruz. Sporcumuzun almış olduğu derecesi gerçekten çok iyi bir derece. Umarız gelecekte daha başarılı dereceler elde ederek ilimizden ve kentimizden daha çok bahsettireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, “Vanlı sporcumuzun, elde ettiği başarı bizler için çok önemlidir. İlimiz adına farklı ülkelerde ve illerde yarışmalara katılan bütün sporcularımız, gerek bizim için, gerek Van için oldukça değerli ve önemlidirler. Sporcularımızdan böyle güzel başarıların kazanıldığı haberlerini almak bizleri çok mutlu edip gururlandırıyor. Çok istekli ve gayretli olan sporcumuz Ömer Amaçtan, bu yarıştan da başarı ile döndü. Ayrıca bu sporcumuzun ileride olimpiyatlara da gidebileceğine inancımız tamdır. Kendisini ve bu başarıda emeği olan antrenörümüzü de kutluyor, başarılarının devamını diliyorum"diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!