Van'ın İpekyolu Belediyesi Erçek mahallesinde yaşam merkezi açtı

Güncelleme Tarihi:

Vanın İpekyolu Belediyesi Erçek mahallesinde yaşam merkezi açtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2017 15:33

Van'ın İpekyolu Belediyesi Erçek mahallesinde yaşam merkezi açtı

Haberin Devamı

Arif KARAKAŞ /VAN,(DHA) - VAN'ın İpekyolu Belediyesi, Erçek mahallesinde yaşam merkezi açtı. Merkezde, bilgisayar, resim, masa tenesi kursları ile fitness ve satranç gibi farklı alanlarda 280 kişiye eğitim veriliyor. 

İpekyolu Belediyesi, ilçe genelinde 7 farklı mahallede 32 branşta açtığı kurslara bir yenisini daha ekledi. Van kent merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Ercek mahallesi'nden açılan yaşam merkezinde 280 kursiyere bilgisayar, masa tenisi, kadınlara ve erkeklere yönelik fitness ve satranç gibi alanlarda eğitim verilecek. Erçek Yaşam Merkezini ziyaret eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, kursiyerlerle sohbet ederek, malzeme dağıtımında bulundu. Açtıkları merkezlere gelenlere bilgisayar kursu, fitness, satranç gibi alanlarda kurs verdiklerini belirterek şöyle konuştu: 

"Şuan  gerek ilçe merkezinde gerekse kırsalda bu kurslarımız devam etmekte. Bugün yeni açtığımız Erçek Yaşam Merkezinde 280 öğrenci kurs alacak. Kıyafet ile spor malzemesi dağıtımı vardı. Bunu gerçekleştirmek için buraya geldik. Belediye olarak kursiyerlere şapka, tişört ve çantadan oluşan bir set verdik. Spora gelen gençlerimizi de ayakkabı verdik. Bunu yapmak kolay değil diye düşünüyorum. Çünkü burası Erçek merkeze 25 kilometre uzaklıkta olan bir yer."

Kadınların kurslardan daha rahat faydalanabilmesi için kolaylık sağladıklarını da belirten Belediye Başkan Vekili Öztürk, kursa katılan kadınların küçük çocuklarını merkezde açılan kreşe bırakabileceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!