Van'daki çok amaçlı salona Yusuf Ziya Yılmaz ismi verilecek

Güncelleme Tarihi:

Vandaki çok amaçlı salona Yusuf Ziya Yılmaz ismi verilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 11:30

Van'daki çok amaçlı salona Yusuf Ziya Yılmaz ismi verilecek

Haberin Devamı

VAN, (DHA) - VAN'ın merkez Tuşba İlçesi Belediyesi ile 'Kardeş belediye' olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentte 3 milyonluk modern çok amaçlı salon yapıyor. Yapılan çok amaçlı salona Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın ismi verilecek.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, 'Kardeş belediye' olarak seçtiği Tuşba Belediyesi için İskele Rekreasyon Alanı içinde yaklaşık 3 milyon TL'lik 750 kişi kapasiteli konferans ve çok amaçlı salon yapıyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İskele Mahallesi Van Gölü kıyısında 2 ay önce yapımına başlanan çok amaçlı konferans ve eğitim salonunun 2017 yılında hizmete gireceğini söyledi. Yusuf Ziya Yılmaz ismi verilecek olan çok amaçlı konferans ve eğitim salonu, 6 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak. Eğitim, dinlence ve eğlence gibi etkinlikler için tasarlanan salonda, ayrıca Van ve Tuşba ile ilgili kültürel değerlerin gelecek nesillere tanıtılması ve öğretilmesinde çok önemli görev üstlenmesi hedefleniyor. 240 günde tamamlanması öngörülen 750 kişilik konferans salonu bünyesinde sergi salonu, düğün ve nikah salonu, mescit, bay-bayan ve engelli lavabo ve tuvalet, kafeterya, mutfak, makine odası, danışma, güvenlik odası, müdüriyet, sekreter ve muhasebe odaları bulunuyor.
Sahil rekreasyon alanı üzerinde konumlanan Van Gölü kıyısında yapılan çok amaçlı konferans salonu, çelik konstrüksiyon olarak yapılıyor. Van'da ve sahil şeridi boyunca birçok önemli programlarının burada yapılması planlanırken, aynı zamanda Tuşba’nın kent kimliğine de çok önemli bir katkıda bulunması hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!