Van'da peynirciler çarşısı denetlendi

Güncelleme Tarihi:

Vanda peynirciler çarşısı denetlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 14:24

Van'da peynirciler çarşısı denetlendi

Haberin Devamı

VAN,(DHA)- VAN Büyükşehir Belediyesi'nin Gıda Mühendisleri peynirciler çarşısını denetledi. Yapılan denetimde ekipler, eksiklikleri bulunan esnafa ceza yazdı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri kentteki peynirciler çarşısında denetim yaptı. Esnafın tezgahlarında satışa sunduğu peynir, cacık, çökelek, bal ve diğer gıda ürünlerinin tat, koku ve muhafaza denetimleri yapıldı. Ayrıca personel temizliği, genel temizlik ve ekipman hijyeni gibi konularda ekipler tarafından titizlikle incelendi. Ekiplerin dükkanlarda ve depolama alanlarında yaptığı incelemeler sonucunda uygun şartları sağlamayan, açıkta ürün bulunduran, hijyen eksiği ve bozuk ürün bulunduran işletmelere ceza yazıldı. Zabıta bozuk ürünlere imha etmek üzere el koyarken, istenilen şartları tam anlamıyla yerine getiren esnaflara da ayrıca teşekkür edildi.

Denetimlerin halk sağlığını koruma, esnafı bilinçlendirme, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve mevcut işyeri standartlarının iyileştirilmesi konusunda büyük önem taşıdığını belirten belediye yetkilileri, vatandaşın halk sağlığı açısından eksik gördüğü olumsuzlukları, Alo Gıda 174, Alo Zabıta 153 veya Zabıta İhbar Hattı 0530 297 53 53 kanalıyla bildirmeleri konusunda duyarlı davranmalarını istedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!