Van'da 'Kaldırım işgali' toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Vanda Kaldırım işgali toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 12:15

Van'da 'Kaldırım işgali' toplantısı

Haberin Devamı

Arif KARAKAŞ/VAN,(DHA)-VAN  Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu başkanlığında, kentteki kaldırım işgali ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda, alınan kararların yanı sıra, bir dizi tedbirler de uygulamaya sokulacak.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, kentteki kaldırım işgali ile ilgili ilçe belediyeleri, esnaf odaları ve kolluk kuvvetlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında yapılan toplantıya, Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, Zabıta Daire Başkanı Halis Barut, merkez ilçe zabıta müdürleri ve esnaf odalarının başkanları katıldı

Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda kaldırım işgalini en aza indirmenin yollarının yanı sıra seyyar satıcılar, kaçak kasaplar, ruhsatsız otel, rezidans ve otopark konuları da tartışıldı.Vali Murat Zorluoğlu, insanların kaldırımları rahat kullanmaları konusunda çalışmalarını arttırarak devam edeceklerini söyledi.
Esnaftan da büyük destek beklediklerini ifade eden Vali Zorluoğlu, şunları söyledi:
“Kaldırımların temizlenmesi konusunda belediye olarak birinci derece biz sorumluyuz. Zaman zaman ilçe belediyelerimizle birlikte müdahalede bulunuyoruz. Bu işgaller sadece kolluk kuvvetleriyle halledilecek bir şey değil. Ortak akılla esnafımızın da desteği gerekir. Sizin kaldırım işgalini engelleme konusunda fikirlerinizi önemsiyoruz. Biz bu işi nasıl çözeriz ona bakıyoruz. Belki tamamen bitirmek mümkün olmayabilir. Fakat en aza indirmenin yolunu bulmamız lazım. Bazı noktalarda araç geçişlerini bile engelleyecek durumlarla karşılaşılıyor. Bu duruma karşı Büyükşehir, İlçe Belediyeleri ve esnaf odalarımız ortak çalışma yapmalıyız."
Toplantıya katılan esnaf odaları ise,bu konuda Büyükşehir Belediye'nin yaptığı her çalışmanın arkasında olacaklarını söyledi.3 saat süren toplantı sonucunda, uyarılara rağmen kaldırımları işgal edenlere karşı cezai işlem uygulması yapılacağı vurgulandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!