Van'da çobanlık kursu

Güncelleme Tarihi:

Vanda çobanlık kursu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 15:57

Van'da çobanlık kursu

Haberin Devamı

Hüdayi GÜMÜŞ/ÇATAK (Van), (DHA) - VAN’ın Çatak İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ve pratik eğitimi Ağaçlık Mahallesi'nde yapılan 'Sürü Yönetimi Elemanı' (Çobanlık) kursu ilgi görüyor.
Çatak’ta Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 'Sürü Yönetimi Elemanı' kursu verilmeye başlandı. İlçede 36 kişinin başvurduğu kursta eğitimler, Çatak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Veterinerler Zeki Emre Tavalı ve Umut Keskin tarafından veriliyor. Toplam 120 saat verilen kursun pratik eğitimi ise Ağaçlık Mahallesi'nde yapılıyor. Kursiyerlere merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanların beslenmesi, hastalıklar ve barınak ortamı anlatılıyor. Halk Eğitim Müdürü Erkan Manto, ilçenin en büyük geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Küçükbaş hayvancılığı yüksek kesimlerde bulunan meralardan dolayı çok önemli bir potansiyele sahiptir. Halkımızın hayvancılıkta daha başarılı ve bilinçli olması için İlçe Tarım Gıda Müdürümüz Mehmet Raci Selçuk ile birlikte devam eden kursumuzun ne denli yaralı olduğunu gelip yerinde gördük bakanlık tarafından 'Sürü Yönetimi Elemanı' sertifikasına sahip olanlara da 5 bin lira istihdam desteği veriliyor."
Kursa katılan kursiyerlerden Zübeyt Güvener ise kursun çok verimli geçtiğini belirterek, "Veteriner hekimler tarafından verilen eğitim sayesinde hayvanlarda Şap, Neba, Beyaz Kas, Çiçek hastalığı konusunda bilgi aldık. Çobanlık konusunda açılan kurs oldukça yararlı. Bence köylerdekilerde katılım sağlasınlar. Güzel bir bilgi elde edebilirler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!