Van'da çevre yoluna dikkat çekmek için yolda iftar açtılar

Güncelleme Tarihi:

Vanda çevre yoluna dikkat çekmek için yolda iftar açtılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 22:37

Van'da çevre yoluna dikkat çekmek için yolda iftar açtılar

Haberin Devamı

Orhan AŞAN-Safa ATMACA/VAN, (DHA) - SAADET Partisi Van İl Başkanlığı, tamamlanmayan çevre yoluna dikkat çekmek için yola yer sofrası kurup vatandaşlarla birlikte iftar açtı.
Saadet Partisi Van İl Başkanlığı 2009 yılında yapımına başlanan 41 kilometrelik olan, ancak sadece 12 kilometresi tamamlanan Van çevreyoluna dikkat çekmek için parti üyeleri ve vatandaşlarla birlikte yola kurulan yer sofrasında iftar yaptı. Günlerdir sosyal medya üzerinden duyurular yapan SP Van İl Başkanlığı akşam saatlerinde vatandaşları minibüslerle çevre yolunun yarım kaldığı yere taşıdı. Burada yolun üzerine battaniyeler seren partililer ve vatandaşlar peynir, zeytin, karpuz ve hurma ile iftarlarını açtı. Ezanın okunmasıyla iftarlarını açan partililer ve vatandaşlar, daha sonra yakılan semaverlerde çay içti. 
ÇEVRE YOLUNA DİKKAT ÇEKTİLER
Programı organize eden SP İl Başkanı Özay İlhan, amaçlarının çevreyolunun tamamlanmasına dikkat çekmek olduğunu belirtti. İlhan, "Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak her yıl iftar programları düzenlemekteydik. Fakat bu yıl ilimizin kronik bir sorunu haline gelmiş olan çevre yolunda iftarımızı yapmaya karar verdik. Birçok kesimden olumlu tepkiler aldık. Artık Van'ın bu kronik sorununun bin an önce çözülmesini istiyoruz. Van Türkiye'nin en büyük 18'nci ili olmasına rağmen Türkiye'de kronik çevre yolu sorunu olan tek ili. Bir an evvel bu kronik sorunun çözülmesini istiyoruz. Bu yol tamamlandığı taktirde ilimize ekonomik katkı da sağlayacaktır" dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!