Van'a 13 yılda 464 milyonluk sağlık yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Vana 13 yılda 464 milyonluk sağlık yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 11:42

Haberin Devamı

VAN (AA) - AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, son 13 yılda kentte yapılan sağlık yatırımlarının 464 milyon lirayı bulduğunu söyledi.

Beraberindeki partililerle Van Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çetin Kotan'ı ziyaret eden Çiftçi, partilerinin iktidara geldiği günden itibaren kentte gerçekleştirdiği sağlık yatırımlarını anlattı.

Son 13 yılda sağlıkta büyük hizmetler yapıldığını ve kente dev eserler kazandırıldığını, merkez ve ilçelerdeki kurumların teknolojik cihazlarla donatıldığını anlatan Çiftçi, 400 yataklı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere, ilçelerde hastaneler, Aile Sağlığı Merkezleri, 112 Komuta Kontrol Merkezi, 112 Acil Sağlık Birimleri, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Sağlık Evi yapımının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Sağlık yatırımlarının devam ettiğini ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:

"Yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Van'da 500 yataklı, Erciş'te ek bina ile 250 yataklı, 75 yatak 6 daire lojmanlı Özalp Devlet, 75 yataklı Muradiye Devlet, 25 yataklı Çatak Entegre İlçe hastaneleri ile Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası, Aile Sağlığı Merkezlerini şehrimize kazandırıyoruz. Bunun yanı sıra, Çaldıran, Başkale, Bahçesaray, Gürpınar'da hastaneler, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, kamu özel ortaklığı modeli ile yapılacak sağlık tesisleri, 450 yataklı sağlık kampüsü, 200 yataklı Psikiyatri, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Psikiyatri, 150 yataklı Rehabilitasyon ve 100 yataklı Van Merkez Onkoloji hastaneleri yapılacak."

Çiftçi, hastanelerde teknik donanım eksikliğinin de sona erdiğini ve son teknolojiyi takip ederek cihaz yatırımı yaptıklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde 2002 yılında birer adet MR ve BT cihazı varken, 2013 yılında 3 MR, 4 BT cihazı ile vatandaşlara hizmet sunulduğunu belirten Çiftçi, sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranının 2002 yılında yüzde 40 iken, bu oranın yüzde 91'e ulaştığını söyledi.

Çiftçi, "Hastanelerden geri çevrilme, rehin devri, ilaç kuyruğu gibi kavramlar tarih olmuştur. Artık gezici sağlık birimleri ve sağlık ocakları arttı, sağlık ocaklarında herkese ücretsiz sağlık hizmeti verilmeye başlandı. Bu anlamda Van'a son 13 yılda 464 milyon liralık sağlık yatırımı yapıldı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!