Van Büyükşehir Belediyesi, barakada yaşan diyaliz hastasına ev yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Van Büyükşehir Belediyesi, barakada yaşan diyaliz hastasına ev yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 16:19

Van Büyükşehir Belediyesi, barakada yaşan diyaliz hastasına ev yapıyor

Haberin Devamı

VAN,(DHA)- VAN Büyükşehir Belediyesi, 4 çocuğuyla birlikte barakada yaşayan diyaliz hastası Orhan Kılıç'a ev yapıyor.

Van'ın Seyrantepe Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk babası, diyaliz hastası Orhan Kılıç'ın 2011 yılında meydana gelen depremde ağır hasar alan evi çevresel etkenlerin de etkisiyle yıkıldı. Bir barakada çocuklarıyla birlikte yaşamını sürdüren Kılıç, kendilerine yardım edilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sosyal hizmet uzmanlarının değerlendirmesi sonucunda aileye kendi arazileri üzerinde 90 metre karelik ev yapımına başlandı. Kısa sürede bitirilmesi hedeflenen konutla mağdur ailenin sıkıntısı giderilmiş olacak.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, evi yıkılan diyaliz hastası Kılıç'ı ziyaret etti. 4 çocuğuyla birlikte açıkta kalan Kılıç ailesine Büyükşehir Belediyesi olarak yardım ettiklerini belirten Tamer, "Orhan Kılıç’ın durumunun yerinde tespitini yaptık. Çaresizlik ve perişan halde olduğunu gördük. Vali ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın İbrahim Taşyapan, Genel Sekreterimiz Sayın Mustafa Yalçın'ın talimatları doğrultusunda 90 metre karelik ev yapılması kararlaştırdık" dedi.

Yaptıkları müracaat sonrası belediyenin kendilerine geri dönüş yapmalarına çok sevindiğini belirten Kılıç ise "Eski belediye başkanı bu evleri bize verdi. 2011 depreminde hasar görmüştü . Yağışlar nedeniyle bu yıl yıkıldı. İki aydır barakada kalıyorum. Diyaliz hastasıyım. Diyalize gidiyorum. Çocuklarım çaresiz kalıyor. Yardım eden, yetkililere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!