GeriSeyahat Valiz yenileme zamanı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Valiz yenileme zamanı

Valiz yenileme zamanı

Valiz, her sene yeniden alınacak bir şey olmasa da onun da bir modası var. Örneğin bu sene pek çoğu, modanın geneline uygun olarak çok renkli. Klasikleşmiş ürünleriyle tanınan markalar bile renkli modeller denemiş. İyi valiz nasıl seçilir, ihtiyaca göre model nasıl belirlenir, bu sene hangi marka, hangi ürünü kaça satıyor, bilmek istiyorsanız sizin için araştırdık.

210 kilo taşıyabiliyor

Stil sahibi gezginlerin vazgeçilmezi Louis Vuitton’da, uzun seyahatler için tasarlanan büyük valizler ve sandıkların yanı sıra, kısa tatiller için tasarlanan boylarda modeller de var. En ünlü modelinin ismi Keepall, geniş hacmi ve hafifliğiyle dikkat çekiyor. 1930’da yaratılan ve modern seyahat anlayışının öncüsü kabul edilen Keepall, katlanıp bavul içine de konulabiliyor. Louis Vuitton’un bizzat tasarladığı ilk tekerlekli yumuşak seyahat çantası monogram kanvas Eole, 50 ve 60 cm’lik modelleriyle uçak kabinlerine de alınabiliyor. 210 kiloya kadar ağırlık taşıma kapasitesine sahip Neverfull çantalar ise yolculukta, plajda ya da alışverişte kullanılabilir. Neverfull’ün 3 farklı boyu var. Klasik monogram ve damie desenlerinin yanı sıra kırmızı gibi renk alternatifleri de bulabilirsiniz.

Louis Vuitton’da valizini düzenli bir şekilde hazırlamak isteyenler için tasarlanan gömlek, çamaşır ve ayakkabı kılıfları da satılıyor. Tekerlekli ve çekçekli modellerde fiyatlar 2.310 YTL’den başlıyor. Elde taşınan ufak valizlerin fiyatı ise 1130 YTL’den başlıyor.

97 yıllık gelenek

Valiz denince akla ilk gelen markalardan Samsonite, konfor, estetik ve fonksiyonelliği bir arada sunuyor. Tam 97 yıllık bir geçmişi var. Uçak, araba, tren ve otobüs yolculuklarında kullanılmak üzere çok hafif ve ekstra kapasite için genişleyebilecek şekilde üretilen yumuşak yüzeyli valizler, değerli eşyaları korumak ve giysilerin buruşmasını önlemek amaçlı sert yüzeyli valizler, hafta sonu tatilleri için sırt ve seyahat çantaları ile tüm valizlerde bütünleyici unsur olarak kullanılan makyaj çantaları Samsonite’ın ürün yelpazesini oluşturuyor. Renkler gri, siyah ve beyaz ağırlıklı. Ama siyah beyaz çiçek desenliler de var. Samsonite ürünlerini, Samsonite, Samsonite OutLab, Lambertson Truex, American Tourister, Lacoste ve Timberland markaları altında tüketicilere sunuyor.

Marka son yıllarda tasarıma daha fazla önem veriyor. Samsonite Black Label koleksiyonu için ünlü tasarımcı Alexander McQueen ve Samsonite’ın Yaratıcı Direktörü Quantin Mackay birlikte tasarım yaptı. Çek çekli valiz fiyatları 600 ile 850 YTL. arasında değişiyor.

Kısa süreli tatiller için

Nike çantalar, canlı renkleri ve kullanım kolaylığı ile kısa süreli seyahatler için ideal. Çıkarılıp takılabilen, hatta ayarlanabilen esnek omuz askıları, çantalar tamamen dolu olsa bile ağırlık hissini en aza indiriyor. Nike’ın giysi ve ayakkabılarıyla uyumlu malzemelerden yapılan çantalarının iç detayları arasında fermuarlı ana bölmeleri, cep telefonu veya Mp3 çalar için tasarlanmış destekli cepleri yer alıyor. Fiyatlar 200 YTL’den başlıyor.

Eğlenceli tasarımlar

İtalyan markası Mandarina Duck’ın mottosu "travel in style", yani seyahat ederken de stil sahibi olun. Marka hem şık hem eğlenceli ürünler satıyor. Yeni koleksiyonda akıcı çizgiler ve malzemelerdeki doğallık ön plana çıkıyor. En yenilikçi ve sıradışı materyallerle bile rahat ve şık görünümden vazgeçilmiyor. Beyaz ve siyah modellerde formlar daha keskin. Kırmızı, sarı ve tukuvazla daha uyumlu ve sakin... Fiyatlar 315 YTL’den başlıyor. Bu günlerde yüzde 40’a varan indirim var. Kanyon ve Akaretler’de mağazalarını bulabilirsiniz. Ayrıca Nuxx mağazalarında da satılıyor.

Gönüllü elçisi Catherine Deneuve

Tumi’nin gönüllü elçisi Catherine Deneuve. Ayrıca Brad Pitt’ten Elizabeth Hurley’e birçok ünlünün de tercihi. New York’tan Paris’e, Londra’dan Tokyo’ya 60’tan fazla mağazası var. Ürünlerde deri, naylon, polyester gibi değişik seçenekler sunuyor. Tasarım ve mühendislik alanındaki yenilikçi anlayışına paralel 25 patenti elinde bulunduruyor.Sezonun bütün moda renklerine yer veriyorlar. Fiyatları 200 ile 6900 Euro arasında değişiyor. En yeni ürünlerine The Ritz Carlton - Istanbul ve Beymen mağazalarından sonra Akaretler Sıraevler’deki mağazasından da ulaşabilirsiniz.

Şık ve ergonomik

Tergan’ın gövdeye monte edilmiş tekerlek sistemi sayesinde taşırken ağırlığı hissedilmeyen, özel tasarlanmış titanyum alaşımlı mekanizmasıyla şık ve ergonomik seyahat çantaları çok iddialı. İstediğiniz her kıyafeti yanınıza alacak kadar geniş olan bu ürün; 30, 20 ve 15 kg’lık farklı iç hacmine sahip modelleriyle adeta tüm gardırobunuzu yanınızda taşımanıza olanak tanıyor. En büyüğünün fiyatı 449 YTL, orta boy 399 YTL, küçük boy ise 369 YTL.

Valiz hazırlamanın püf noktaları

1. Ayakkabı, kitap, saç kurutma makinesi gibi ağır eşyaları valizin en altına yerleştirin.

2. İkinci adımda iç çamaşırı, pijama, tişört, kazak gibi giysileri yerleştirin. Hatta az kırışacağını düşündüğünüz kıyafetlerinizi rulo haline getirerek valizinizin en altında bulunan eşyaların aralarına yerleştirebilir, yer kazanabilirsiniz.

3.Böylelikle düz bir yüzeye kavuşan valizinizdeki boşluklara çorap ve diğer küçük eşyaları doldurabilirsiniz.

4. Bir sonraki adım kıyafetleri katlamak. En önemli nokta, katlama işleminin valizin içinde yapılması. İlk olarak pantolon ve etekler katlanmalı. Pantolonunu bel kısmından çizgileri bir araya gelecek şekilde katlayın, paçaları katlamış olduğunuz bel kısmına kadar katlayarak düzgün bir şekilde yerleştirin. Eğer ceketiniz var ise askı yardımı ile sabit durmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda ceketin ve pantolonunuzun iç bölmesine kırışmayacak eşyalarınızı kıvırabilirsiniz.

5. İç içe geçmiş çoraplarınız gömleğinizin şeklinin bozulmamasına neden olur.

6. Narin bluz ve gömlekleri ince plastik çantalara koyarak muhafaza edebilirsiniz. Böylelikle bluzlarınızın kırışmasını önleyebilirsiniz.

7. Deri kemerlerin yüzeylerinin çatlamaması için rulo haline getirmek yerine, valizinizin kenarlarına gelecek şeklinde daire çizerek yerleştirin.

8. Aynı zamanda ihtiyacınız olan şeyleri önceden hesaplamak, valiz hazırlarken size büyük kolaylık sağlayacaktır. Her zaman kullandığınız ve yanınızda bulunması gereken eşyalarınızı bir arada tutmak için ayrı bir çanta hazırlamakta fayda var. İlaçları, kozmetikleri aynı çantada toplayabilirsiniz mesela.
False