Vali'ye efe kıyafeti sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Valiye efe kıyafeti sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 15:46

Vali'ye efe kıyafeti sürprizi

Haberin Devamı

DENİZLİ Valisi Ahmet Altıparmak, ilçeleri ziyaret ederek kurum temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelip sorunları ve çözüm önerilerini yerinde değerlendirmeyi sürdürüyor. Kale ve Tavas ilçelerini ziyaret eden Vali Ahmet Altıparmak'a, Tavas'ta efe kıyafeti sürprizi yapıldı. Efe giysisi diken Mehmet Urlu'nun hazırladığı kıyafetleri giyen Vali Ahmet Altıparmak, kamu kurumlarının engelliler için tekrar dizayn edileceğini söyleyip, kamu kurum temsilcilerine de vatandaş odaklı hizmet etmeleri talimatını verdi.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ve daire Müdürleri ile Kale ve Tavas'a giden Vali Ahmet Altıparmak, Kale'de Kaymakam İhsan Ayrancı, Belediye Başkanı AK Partili Erkan Hayla ve ilçe protokol üyeleri tarafından karşılandı. Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı'yı makamında ziyaret eden ve bir süre görüşen Vali Altıparmak, daha sonra İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile daire müdürlerini bir araya getirdi. Toplantı öncesi Kaymakam Ayrancı, Vali Altıparmak ve beraberindekilere ilçenin genel durumu, sorunları ve taleplerini içeren brifing verdi.

Kale'de iç turizmin hareketlendirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Altıparmak, toplantıda muhtarların mahallelerinde yaşadıkları sorunları dinledi. Adamharmanı Mahalle Muhtarı Nihat Serhan'ın muayene için sağlık ocağına giden engelli ve yaşlı vatandaşların ikinci katta muayene edildiği yönündeki şikayeti Vali Altıparmak'ın tepkisini çekti. İlgili daire müdürlerine talimat vererek, derhal kumu kurumlarında bu konuda düzenlemeye gidilmesini söyleyen Vali Ahmet Altıparmak, "Bu şekilde sıkıntıyı bir daha duymak istemiyorum. Kamu kurumları engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için düzenlensin. Empati yapın, siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz sert olurdu. Onun için bu konuda talimatımdır; engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hizmete ulaşmaları noktasında kurumlarınıza ait bütün binaları ve birimleri kontrol ederek tekrar düzenleyin" dedi.

Muhtarların mahallelerinde yaşadıkları ebe, doktor ve imam eksikliği gibi aktardıkları sıkıntılarının giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılması adına ilgili daire müdürlerine talimat veren Vali Altıparmak, ayrıca sulama ve sulama projeleri, ceviz ve badem başta olmak üzere tarım üretimine destek gibi taleplerinde incelenerek gerekenin yapılmasını istedi. Vali Altıparmak, son olarak çocukların yaz tatillerinde ve hafta sonlarında boş zamanlarını değerlendirebilecekleri aktivitelerin düzenlenmesi ve kursların açılması talimatını verdi.

Kale'nin ardından Tavas İlçesi'ne geçen Vali Ahmet Alıparmak, efe kıyafeti sürpriziyle karşılaştı. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, zeybeğiyle ünlü kente özgü, Türkiye'de nadir üretim yerleri olan ve Tavaslı Mehmet Urlu tarafından üretimi yapılan Efe kıyafeti hediye etti. Kıyafeti yapan usta Mehmet Urlu, kıyafeti giymesi için Vali'ye yardım etti. Efe kıyafetini beğenen Vali Altıparmak, Başkan Akyol ve kıyafeti diken Mehmet Urlu'ya teşekkür etti.

Tavas Orta Mahalle Yeni Camii Konferans Salonu'nda muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve daire müdürleriyle toplantı yapan Vali Altıparmak, kamu kurumu müdür ve yetkililerinin vatandaş odaklı hizmet vermelerini istedi. Altıparmak, asıl olanın insana hizmet etmek olduğunu söyleyerek, "Bugün git yarın gel en çok kabullenemediğim bir durum. Allah işini sağlam yapan, işini güzel yapan ve de başkasına yardım edeni sever. Önemli olan bu, işini iyi yapmak sağlam yapmak. İşinizi iyi yaptığınız gibi işinizi güzel yapın, çalıştığınız kişilerin gönlünü alarak nezaket kuralları çerçevesinde yapın. Züccaciye dükkanındaki fil gibi yapmayın. Avrupalı birinin dediği gibi, inandığınız dinin kurallarını yerine getirmiyorsanız, ya dininiz sahte yada siz sahtekarsınız. Değerleriniz neyse öyle işinizi yapın" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!