Vali'nin sitemine Gökçek'ten teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Valinin sitemine Gökçekten teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 00:00

Belediye başkanlarına sitem eden Ankara Valisi Yüksel’e ilk teşekkür, Gökçek’ten geldi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulus başta olmak üzere Başkent’in tarihini ortaya çıkarmak amacıyla yürütlen çalışmaların son duruma hakkında açıklamalarda bulundu.
Hacı Bayram Camii ile başlayan, Ankara Kalesi ve çevresi, Hisarpark Caddesi, Roma Antik Tiyatro ile devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla, “Ulus’ta tarih yolu oluşacak” diyen Gökçek, geçtiğimiz günlerde Ankara Hürriyet’i ziyareti sırasında belediye başkanlarına sitem eden Vali Yüksel’i unutmadı.

"BAŞKAN 'BEN YAPTIM' DİYORSA BEN NE YAPAYIM"

10 milyon lira destek

“Belediye başkanı kalkıp da ‘Ben yaptım’ diyorsa ben ne yapayım” diyen Vali Yüksel’e ilk teşekkürü eden Gökçek, şunları söyledi:
“Ankara tarihine ışık tutacak ve hayranlık uyandıran çalışmalarımızın her aşamasında bize destek veren Sayın Valimiz Alaaddin Yüksel’e teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz, Ankara’nın her türlü restorasyon çalışması konusunda yanımızda yer almaktadır. Bugüne kadar bize 10 milyon destek vermiştir. Ankaralı, Sayın Valimizin katkılarını hiçbir zaman unutmayacaktır.”

Haberin Devamı

Alt yapılar yenilendi

Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede sürdürdüğü çalışmaları da anlatan Başkan Melih Gökçek, bölgenin dört bir tarafındaki çalışmalar öncesi mutlaka alt yapıların baştan sona yenilendiklerini söyledi. Gökçek, devam edene çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Hisarpark Caddesi’nin hemen önünde yer alan Roma döneminden kalma Antik Tiyatro’nun istinat duvarı işlerini de kapsayan büyük bir projeye imza atıyoruz. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun denetiminde itinayla sürdürdüğümüz çalışmalarımızı yıl sonuna kadar bitirip, ziyaretçilerimizin muhteşem bir tarihi seyir yaşabilmeleri için hizmete sunmayı amaçlıyoruz.

Ankara’nın Tarih Yolu

Ankara tarihine uygun bir biçimde sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında yine tarihiyle uyum içerisinde yol ve kaldırım çalışması da yapacağız. Bu yollar engelli vatandaşlarımızın da kullanabileceği özel bir şekilde tasarlanıyor. Ayrıca aydınlatmalar da yine tarihe ışık tutacak şekilde özel bir şekilde yapılacak. Roma Antik Tiyatro’nun yeniden ortaya çıkarılması çalışmaları sürüyor. Aslında 5 bin kişilik olan ancak bin 430 kişilik kısmına ulaşabildiğimiz Antik Tiyatro’yu restorasyonun yapılmasının ardından hizmete açacağız. Çalışmalar bir bir tamamlandığında Hacı Bayram’dan Kale’ye doğru ‘Ankara’nın Tarih Yolu’nda geçmişe yolculuk yapılabilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!