Valilik tebligatı paylaştı diye casus soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Valilik tebligatı paylaştı diye casus soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 21:56

İstanbul'da yaşayan Muhammet Zafer Urfa adlı vatandaş, Facebook’ta bulduğu İstanbul Valiliği’ne ait “muhtemel eylem” konulu evrakı, sosyal medyada 22 Şubat’ta takipçileriyle paylaştı. Şanlıurfa Emniyeti ve savcılığı, soyadı Urfa olan vatandaşın bu şehirde yaşadığını düşünerek “casusluk” suçlamasıyla soruşturma açtı. Ancak Urfa’nın İstanbul’da yaşadığı anlaşılınca dosya bu şehre gönderildi. Şimdi Urfa’nın ifadesinin alınması bekleniyor.

Haberin Devamı

İstanbul’da yaşayan Muhammet Zafer Urfa, geçen 22 Şubat’ta Facebook’ta denk geldiği, İstanbul Valiliği’nin “muhtemel eylem” konulu tebligatını, aynı mecrada kendi takipçileriyle paylaştı. Bu tebligatta, “terör örgütlerinin il genelinde geçiş güzergahı, aktarma lokasyonu, kalabalık yolcu bekleme alanı ve kitlelerin toplanma alanların olan, halkın bir çoğunun geçtiği” kimi noktalarda eylem yapabilecekleri ifade ediliyordu.

Muhammet Zafer Urfa’nın avukat oğlu Özgür Urfa’nın verdiği bilgilere göre; Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, soyadı nedeniyle Şanlıurfa’da yaşadığını düşündükleri babası için inceleme başlattı. Urfa hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 329. maddesi gereğince “Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama” suçundan beş yıldan on yıla kadar hapis cezası istemiyle Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma açıldı. Ancak soruşturma kapsamında, Urfa’nın İstanbul’da yaşadığı ve suçun işlendiği yerin Şanlıurfa dışında olduğu anlaşılınca 17 Mart’ta yetkisizlik kararı verildi. Böylelikle dosyası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Başsavcılık da Urfa’nın savunmasının alınmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!