Validen turizmciye gözdağı

Güncelleme Tarihi:

Validen turizmciye gözdağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2007 00:00

Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, valilik bünyesinde Turizm Altyapı Hizmet Birliği kurduklarını, bu birliğin kentin tanıtımı için çalışma yaparken turizmde hizmet kalitesinin yükseltilmesi için denetimlerde bulunacağını bildirdi.

MUĞLA Valisi Lütfi Yiğenoğlu, turizmde denetimlerin sıklaştırılacağını, özel güvenlik timleri oluşturacaklarını açıkladı. Yiğenoğlu, "Turizmde hedefimiz kalite. Sayının çok olması değil kaliteli turistin çok olmasını önemsiyoruz" dedi. İl genelinde 151 doğa harikası koydan önemli bir bölümünü düzenleyeceklerini, bu bölgelerde bekçilerin nöbet tutacağını kaydeden Yiğenoğlu, "Turizmden gelir elde eden büyük küçük tüm kuruluşlar, bankalar, oteller, marketler ve halıcılar başta olmak üzere hepsi, iş hacimlerine göre katkı payı ödeyecek. Fonda topladığımız bu paralarla tanıtım hizmetleri, içme suyu projeleri ve çöp toplama projelerinin finansmanı karşılanacak" dedi.

KRİZ FONU GELİYOR

İşletmelerin verdiği katkı paylarıyla kriz fonu oluşturacaklarını sözlerine ekleyen Vali Yiğenoğlu "Turistler bazı işyerleri tarafından dolandırılıyor. Özellikle halıcılar, turistin parasını alıyor, biz sizin ülkenize kargoyla göndeririz diyor. Ancak turistin malları gönderilmiyor. Bu durumda turist aldığı belgeyi bize getirdiğinde fondaki paradan turistin zararı karşılanacak. Kimse ülkenin imajını zedeleyemez" dedi. Polis ve jandarmaya destek olarak özel güvenlik ekipleri kuracaklarını kaydeden Vali Yiğenoğlu "Turist güvenli ve huzurlu bir ortamda tatil yapabilmek için ülkemize geliyor. Biz de bu ortamı sağlamlaştırmak adına polis ve jandarmaya destek olmak için özel güvenlik ekibi kuracağız" diye konuştu.

Herşey dahil kaldırılacak

HERŞEY dahil sisteminin turizmi olumsuz etkilediğini sözlerine ekleyen Muğla Valisi Yiğenoğlu aldıkları önlemler ve yeni düzenlemelerle hizmet kalitesini yükseltirken otellerin uyguladığı herşey dahil sisteminin de zaman içinde kendiliğinden ortadan kalkacağını belirtti. Yiğenoğlu, "Turist gönül rahatlığıyla sokaklarda gezebilecek. Esnaf tarafından aldatılır mıyım korkusu yaşamayacak. Bizim için önemli olan çok turistin gelmesi değil, para bırakan kaliteli turistin gelmesi. Bunun için çalışıyor ve bunun için proje üretiyoruz" dedi. Hizmet kalitesinin yükseltilmesinde eğitimin önemine değinen Vali Yiğenoğlu 2008 yılında 650 gence eğitim ve iş garantisi vereceklerini söyledi. Turizmde bonservisi olmayan eleman çalışmayacak. Bunun için denetimlerimiz de sürecek. Kaymakamların bulunduğu alt birlikler ve üst düzey yöneticilerin bulunduğu üst komisyonlar kurarak turizmde kaliteyi yakalayacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!