Validebağlılar suçüstü yaptı

Güncelleme Tarihi:

Validebağlılar suçüstü yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2015 01:38

Validebağ’da yine kriz vardı. Bir inşaat için biçilen iki ağacı kaçırmayan mahallelinin şikâyetiyle, 158 TL ceza kesildi.

Haberin Devamı

VALİDEBAĞ Korusu bitişiğinde, Taşyapı ve Selçuklu İnşaat şirketlerinin ortak inşaatında önceki gün iki ağacın kesilmesi, mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Validebağlıların ihbarı üzerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, şirket yetkilileriyle görüşüp, iki ağaç için 158 TL para cezası kesti. Mahalle sakinlerine bilgi veren orman muhafaza memurları, “Validebağ Korusu ağaçları koruma altında. Ancak bu iki ağaç koruma sınırı dışında. Bu nedenle biz kanun gereği bu kadar ceza kesebiliyoruz” dediler.

BU CEZA BİZİ ‘KESMEZ’

Êİnşaat alanında daha önce yüzlerce ağacın bulunduğunu iddia eden Validebağ Gönüllüleri’nden Jale Güngör Yılmaz, kesilen cezayla ilgili, “Sitenin giriş kapısını kapatıyor diye bu ağaçları kestiler. İki ağacın bedeli bu kadar az olmamalı. Daha caydırıcı bir ceza verilmeliydi” dedi.

KÜÇÜKLER DİKTİ

Haberin Devamı

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi’nin çevre bilinci pojeleri kapsamında, Derince Ertuğrul Gazi Bilgi Evi öğretmenleri ve öğrencileri, dün Çınarlıdere’ de ağaç diktiler. “Ormanda ağacım var” sloganıyla toplam 50 fidan diken öğrenciler, çam ağaçlarına kendi isimlerini verip, çevreyi her şartta korumak için ant içtiler. Öğrencilerin hatıra ormanına, Ertuğrul Gazi Bilgi Evi Ormanı adı verildi. mİHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!