Vali Yücel'den ahşap yapı kursiyerlerine sertifika

Güncelleme Tarihi:

Vali Yücelden ahşap yapı kursiyerlerine sertifika
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 17:58

Vali Yücel'den ahşap yapı kursiyerlerine sertifika

Haberin Devamı

OF(Trabzon)(DHA) – Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Of Ticaret ve Sanayi Odası’nın, “Ahşap Yapıların Inşası, Bakım Ve Onarım İşlemlerini Gerçekleştirebilecek Nitelikli Elemanların Yetiştirilmesi” projesinin kapanış toplantısına katıldı, ahşap yapıların bol bulunduğu  bölge için çok önem taşıyan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Toplantıda konuşan Vali Yücel Yavuz, “Karadeniz yaylaları ve yöre mimarisiyle inşa edilen yapılar bizim en büyük hazinemizdir. Ahşap malzeme ile yapılmış bu evleri onaracak, inşa edecek ustalarımızın sayısı giderek azalıyor. Bu nedenle ahşap inşası, onarımı ve bakımında yetişecek nitelikli personelin yetiştirilmesi bölgemiz için önemli bir ihtiyaçtır” dedi ve projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Genç girişimcilik ve istihdamının desteklenmesi konusunda Trabzon’un üzerine düşeni fazlasıyla yaptığına vurgu yapan Vali Yücel Yavuz, “Mesleki eğitim ile ilgili projeler nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasında çok önemli. Trabzon, girişimcilik ve istihdam konusunda çeşitli projelerle üzerine düşeni yapmaktadır. Genç nesillerin tüm bu imkanlardan daha çok yaralanmaları, daha çok çalışmaları ve üretmeleri gerekiyor. Eğer böyle azimle çalışırsak geleceğimiz daha iyi olacak” şeklinde konuştu.

Vali Yavuz, yayla ve köylere uygun ahşap yapılara yönelik sunumun ardından ahşap yapıların inşa, bakım ,onarım işlemlerini gerçekleştirecek nitelikli elemanların yetiştirilmesine yönelik projeden faydalanan 20 kursiyere sertifikalarını verdi.

Of Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral da, proje ile ilgili yöre mimarisine uygun ahşap yapıları konu edinen bir sunum yaptı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!