Vali Yılmaz, BAKA dönem başkanı

Güncelleme Tarihi:

Vali Yılmaz, BAKA dönem başkanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 12:33

Vali Yılmaz, BAKA dönem başkanı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Valisi Şerif Yılmaz, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) başkanlığını Antalya Valisi Münir Karaloğlu'ndan devraldı.

BAKA Temmuz ayı toplantısı, Burdur'un Ağlasun İlçesi'nde yapıldı. Toplantıya Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Burdur Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Yusuf Keyik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmenci, BAKA GEnel Sekreter Vekili Abdullah Madenci ile uzmanlar katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Münir Karaloğlu, "Bilindiği üzere son bir yıldır hem Türkiye, hem de ajans için sorunlu bir yıl oldu. Özellikle ajanstaki FETÖ yapılanmasına mensup çalışanların iş akitlerinin feshedilmesiyle uzman eksikliği söz konusu oldu. Onunla ilgili daha önce yönetim kurulu kararımızı almıştık. Çağrıya çıktık, şimdi onları mülakattan geçireceğiz, sonrasında güvenlik soruşturmalarının tamamlanması ile birlikte yeni uzmanlarımız görevlerine başlayacak" dedi.

Toplantı sonunda dönem başkanlığını Vali Yılmaz’a devreden Vali Karaloğlu, “Antalya Valisi olarak bir yıldır yürüttüğüm BAKA dönem başkanlığını sayın Burdur Valimize devrediyorum. Başkan vekilliğini de Isparta Valimiz yürütecek. Ben sayın valimize başarılar diliyorum. Dönem başkanlığında BAKA’nın çok daha efektif, çok daha proaktif olacağından şüphemiz yok. Kendilerini kutluyoruz hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

BAKA’nın yeni dönem başkanı Vali Yılmaz ise “Bizde Sayın Antalya Valimize teşekkür ediyoruz. Tam geçiş döneminde bulunduğumuz görevlere yeni başlamıştık üç vali olarak, tam bir yıl oldu. 15 Temmuz'la beraber ajansın belki de en zor süreciydi. Ajanstaki o yapılanmayla ilgili etkin mücadele edilmesi gereken süreçte sayın valimiz sağolsun bizlere bırakmadan kendisi yoğun bir şekilde mesaisinin çoğunu ajansa harcamak suretiyle süreci çok şükür başaralı bir şekilde tamamladı. Bizler sadece şeklen başkanız, bundan önce olduğu gibi yine tüm arkadaşlarla birlikte aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah ilimize, bölgemize, ülkemize hayırlı olur" dedi.

Vali Yılmaz, konuşmasının sonunda Vali Karaloğlu’na, hizmetleri anısına hediye takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!