Vali Vekili Mehmet Yüce Eğitimcileri Ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Vali Vekili Mehmet Yüce Eğitimcileri Ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 17:06

MANİSA VALİ VEKİLİ MEHMET YÜCE, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DOLAYISIYLA MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ RECEP DERNEKBAŞ VE BERABERİNDEKİ EĞİTİMCİLERİ AĞIRLADI.

Manisa Vali Vekili Mehmet Yüce, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ve beraberindeki eğitimcileri ağırladı.
Ziyarette konuşan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, kendilerini ağırladığı için Vali Vekili Mehmet Yüce’ye teşekkür ederek, “Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum. Aramızdan ayrılan başta Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Aramıza yeni katılan genç arkadaşlarımıza ‘hoş geldiniz’ diyoruz. Bu ülkenin dört bir köşesinde hizmet eden ve ilmek ilmek geleceği işleyen, emekli olan, emektar olan öğretmenlerimize de çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatlarında sıhhat, afiyet ve esenlikler diliyorum. Öğretmenlik mesleği güzel bir meslek, yüce bir meslek. Gönlüm arzu eder ki 365 gün öğretmenler günü olmalı, çünkü onlar her gün bir harf öğretiyorlar. Hazreti Ali ‘bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ demiş. Gerçekten öğretmenlerimizin hakkı ödenmez. Öğretmenlik mesleği bu mesleğe aşık olmayı gerektirir, sevmeyi gerektirir, aksi takdirde 40 dakika geçmez, 40 yıl hiç geçmez. Bu vesileyle tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü tebrik ediyorum ve onları saygıyla selamlıyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vekili Mehmet Yüce, Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı verilmesinin yıldönümünün 1981’den beri Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirterek, “Bu vesileyle öğretmenlerimizi anıyoruz. Ahirete intikal etmiş olanları rahmetle anıyoruz. Yaşayanları, görev başında olanları, emeklilerimizi şükranla ve minnetle anıyoruz. Bu vesileyle de öğretmenlerin sorunları gündeme geliyor ve sorunlara çözüm aranıyor. Eğitimin kendi içinde de sorunları var ve yetkililerce sorunlara çözüm bulunuyor. Öğretmenlerimizden Cumhuriyetin gerektirdiği fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller istemeye devam ediyoruz. Bu vesileyle Öğretmenler Gününü tekrar kutluyoruz” diye konuştu.
Vali Vekili Mehmet Yüce günün anısına eğitimcilere çeşitli hediyeler verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!