Vali Tuna’nın Dünya Gıda Günü Mesajı

Güncelleme Tarihi:

Vali Tuna’nın Dünya Gıda Günü Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 17:08

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Dünya Gıda Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.
Vali Tuna, açlık, yetersiz beslenme, yiyeceklere istenilen zamanda ve miktarda erişmeme gibi sorunların insanları önlem almaya yönlendirdiğini, gıda güvenliğine dikkat çekmek ve kamuoyu oluşturularak tarım ve gıda üretiminin arttırılması amacıyla 1979 yılından itibaren 16 Ekim’in “Dünya Gıda Günü” olarak kutlandığını kaydetti.
“Bu yılın ana teması “Sosyal Koruma ve Tarım: Kırsal Refahın Arttırılması” olarak belirlenmiştir” diyen Tuna, şöyle devam etti:
“Sağlıklı nesillerin yetişmesi; insanların sağlıklı ve aktif bir yaşam sürdürebilmeleri, beslenme ihtiyacını karşılayacak yeterli, güvenli ve besleyici gıdalara her zaman istenilen miktarda ulaşılabilmesine bağlıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanların yaşamak ve fiziksel gelişimlerini sağlamak için yeterli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları temel ve vazgeçilemez haklardandır. Yaşam ve sağlıklı beslenme, insanların vazgeçilemez haklarından olmasına karşın şu da bir gerçektir ki, dünyanın birçok yerinde insanlar yeterli miktar ve kalitede gıda bulamamaktadırlar. Bu nedenle ülkemizde sosyal koruma projeleri geliştirilmiş olup sosyal güvenlik, sosyal yardımlar ve iş programları düzenlenerek kentlerle kırsal alan arasındaki gelişmişlik farkının azaltılması, kırsal toplumun fakirlik tehdidi altında olanlarının bulundukları yörede iş ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi çalışmaları sürdürülmektedir. Bu kapsamda Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından da kırsal refahın arttırılması amaçlı çiftçi kadınlara eğitimler verilerek, çiftçilere alet ekipman desteklemeleri yapılmakta ve gıdanın üretiminden tüketimine kadar gerekli denetimlerde bulunularak hijyen konusunda eğitimler verilmektedir. Bu vesileyle “16 Ekim Dünya Gıda Günü”nü kutluyor, bütün insanlığın barış ve huzur içinde yaşadığı bir dünyada açlığın ve israfın son bulması dileğiyle, gıda üretimi ve denetim sektörü ile sağlıklı gıdaların halka sunumuna aracı olan tüm kamu kurumları ve özel sektör çalışanlarına özenli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, Eskişehirlilere selam ve saygılarımı sunuyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!