Vali Toprak: Cami, ibadet yerlerimiz, Allah'ın mekanı

Güncelleme Tarihi:

Vali Toprak: Cami, ibadet yerlerimiz, Allahın mekanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 15:53

Vali Toprak: Cami, ibadet yerlerimiz, Allah'ın mekanı

Haberin Devamı

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)- DOĞANŞEHİR İlçesi Sürgü mahallesinde yapılacak Çarşı Camii inşaatının temel atma törenine katılan Vali Mustafa Toprak’ı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İlçe Kaymakamı Memiş İnan, İlçe Belediye Başkanı Vahap Küçük, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, İl Müftü Yardımcısı Hacı Mustafa Kılınç, İlçe Müftüsü Hüseyin Bayrak, Sürgü Mahalle Muhtarı Akif Karakurt, Sivil Toplum Kuruluşlarının yetkilileri, İş adamları ve çok sayıda kişi karşıladı.
Doğanşehir Merkez Camii İmamı Nazım Aktaş’ın okuduğu Kuran-ı Kerim okunması ardından İlçe Belediye Başkanı Küçük yaptığı konuşmada, sabah Çığlık Mahallesi'nde Cem evi temelini attıklarını şimdi de burada Camii temeli attıklarını belirterek, iki temelin de hayırlı olması dileğinde bulundu. Kendisinin hem Belediye Başkanı hem de bir hayırsever olarak her iki inşaata da her türlü destek ve yardımı yapacağını dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır’da sabah Çığlık Cem evinin temelini attıktan sonra Sürgü mahallesine gelerek Camii temelini attıklarını belirtti. Camilerin sadece namaz kılmak amacı ile değil okullardaki gelişen eğitim sisteminin yanında, camilerde de çocukların ve gençlerin manevi yönden eğitim almaları amacıyla kullanılması gerektiğini ifade etti. Vali Toprak’da konuşmasında, bu caminin Sürgü, Doğanşehir, Malata, Türkiye ve millete hayırlar uğurlar getirmesini dilediğini belirterek, şöyle dedi:
"Büyükşehir, Doğanşehir Belediye Başkanımıza, dernek görevlilerimizden katkı sağlayan yardım severlere de teşekkür ediyorum. Cami, ibadet yerlerimiz, Allah'ın mekanı diye ifade ettiğimiz, görevlerimizi ifa ettiğimiz bu güzel mekanların teröriste, terörizme, kardeşliğimize bombardıman yapan bu gibi hain girişimlerin karşısında da sevgiyi, kardeşliği, merhameti, adaleti, güzelliği, birliği ve beraberliği yayması gereken kurumlar ve durumlar olduğunu ifade ediyorum ve bu camimizin de bu güzel hedeflerinizi gerçekleştirme de önemli katkıları olacağını ve olması gerektiğinde ifade ediyorum. Bu gibi yerler temel anlamda kulluk vazifemizi daha kolay yapmamızı sağlarken diğer taraftan da güzelliği, sevgiyi, kardeşliği bize yansıtsın, insanlarımızın bir ve beraber olmasıyla birlikte, meşrebi, mezhebi ne olursa olsun, insanlığa güzellikleri hep birlikte yayalım ve bunu kalbimizle birlikte, yüreğimizle birlikte, gönlümüzle birlikte paylaşarak insanlara da yaşatmış olalım."
İlçe Müftüsü Bayrak’ın okuduğu dua adından Sürgü Çarşı Camii'nin temeli atıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!