Vali Şimşek: NİGEP bölgenin parlayan yıldızı olmuş bir il haline getirecek

Güncelleme Tarihi:

Vali Şimşek: NİGEP bölgenin parlayan yıldızı olmuş bir il haline getirecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2018 12:29

Vali Şimşek: NİGEP bölgenin parlayan yıldızı olmuş bir il haline getirecek

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-Niğde İl Gelişme Planı (NİGEP) kapsamında NİGEP Politikalarını Hayata Geçirme İzleme ve Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Organize Sanayi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, kurum müdürleri, belde belediye başkanları, kaymakamlar ve STK temsilcileri katıldı. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, NİGEP’in  sadece kitaplarda kalmayacağını  planda belirlenen hedef ve politikalar uygulamaya geçirileceğini ve konu valilik  tarafından  tavizsiz bir şekilde takip edileceğini söyledi. Vali Şimşek şöyle konuştu:
"Yaklaşık iki yıllık süren bir çaba sonucu Valiliğimizin önceliğinde ilimizdeki  tüm paydaşların katkısı ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde Niğde İl Gelişme Planı hazırlanmıştır. Bu planda ilin güçlü ve zayıf yönleri, fırsat ve tehditleri belirlenip, Niğde ilinin kısa, orta ve uzun vadedeki gelişme eğilimleri bütüncül, karşılaştırmalı ve vizyoner bir bakış açısı ile ortaya konulmuştur. Kısacası; NİGEP Niğde’nin gelişmesindeki yönünü belirleyen bir yol haritasıdır. NİGEP, bir yol haritası olmasının yanında aynı zamanda bir hedef belirleme aracıdır da. NİGEP’te önerilen politikalar doğrultusunda Niğde ilindeki kurumlar, yöneticiler, siyasetçiler gelecek planlarına bu politikaları gerçekleştirmeye yönelik stratejiler koyarak, uzun vadede Niğde ilinin istenen gelişme düzeyine ulaşmasını sağlayabileceklerdir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!