Vali Şahin; Lojistik köy biran önce tamamlanmalı

Güncelleme Tarihi:

Vali Şahin; Lojistik köy biran önce tamamlanmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 16:07

Vali Şahin; Lojistik köy biran önce tamamlanmalı

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Valisi İbrahim Şahin, 'Samsun Lojistik Merkezi İdare Komite Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, "Lojistik merkeziniz varsa siz bir adım önde oluyorsunuz. Ticaret yapıyorsanız, taşımacılıkla uğraşıyorsanız. Lojistik merkeziniz yoksa bu faaliyetleri sürdürüyor olmanız çok zordur. Lojistik merkezindeki inşaat ve diğer konularla ilgili bizim belli aralıklarla kamuoyunu aydınlatmamız ve bilgilendirmemiz gerekmektedir" dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum ilçesi Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Tekkeköy Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Merkez Organize Sanayi Bölgesi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın işbirliği ve destekleriyle, Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik mahallesinde yaklaşık 680 dönümlük arazide yapım çalışmaları devam eden Samsun Lojistik Köy Merkezi'nin İdari Komite toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Karadeniz’de Samsun dört ulaşım aksını bünyesinde barındıran bir kenttir. Demiryolu, Denizyolu, Havayolu ve Karayolu bu avantajlı durum sadece dört şehirde bulunuyor. Bunlar Samsun, İzmir, İstanbul ve Mersin’dir. Biz bu anlamda çok şanslıyız. Bu proje bir Avrupa Birliği projesi olup, oluşumunda katkısı olan benden önceki meslektaşım Sayın Hüseyin Aksoy’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Lojistik merkeziniz varsa siz bir adım önde oluyorsunuz. Ticaret yapıyorsanız, taşımacılıkla uğraşıyorsanız. Lojistik merkeziniz yoksa bu faaliyetleri sürdürüyor olmanız çok zordur. Lojistik merkezindeki inşaat ve diğer konularla ilgili bizim belli aralıklarla kamuoyunu aydınlatmamız ve bilgilendirmemiz gerekmektedir. Bizim bir taahhüdümüz var. Devlet demiryolları, hükümet ve şehir yöneticileri olarak, bir taraftan lojistik merkezi yükseltiyorken, diğer taraftan demiryolu hattının oraya ulaşması gerekiyor. Bununla ilgili bu şehrin yöneticileri olarak demiryollarını harekete geçirmemiz gerekiyor. Değerli Bakanımızın ve Milletvekillerimizin bu anlamda süreç hakkında bilgilendirilmesi gerekmektedir. Lojistik köyün bir an önce tamamlanması için üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Lojistik köyün çok ivedi bir şekilde bitirilmesi, bu iltisak hatlarının yapılması ve özellikli Samsun-Ankara demiryolunun, hem hızlı trenin, hem de Delice ile Havza arasındaki yük treninde işleyebileceği üçüncü bir rayın oraya yerleştirilmesi gerekiyor. Biz 1006 kilometrelik hattı 600 kilometre kısaltarak 400 kilometreye düşürülmesini sağlarız. Tabi bu olursa Samsun ciddi anlamda mesafe alacaktır" diyerek şöyle konuştu;

"Dün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik, Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması ve 2017 yılı yatırım programına alınması yönündeki kararı imzaladı. Bu yapıldığında dışardan Samsun’a gıda ürünlerinin gelmesi yerine, biz buradan başka şehirlere ve ülkelere göndereceğiz. Onun için bizim her halükarda lojistiğe ihtiyacımız var. Özellikle tüketim ekonomisinin her geçen gün kamçıladığı, bize daha fazla tüketimi hatırlattığı bir dünyada yaşamaya başladık. Bir taraftan da elektronik ticaretin Amerika’da yüzde 70’lere çıktığı, Türkiye’de yüzde 15’lerde olduğu bu çok bakir bir alanın önümüzdeki dönemde çok hızlı gelişeceğini dikkate alırsak, lojistiğin bundan 3 veya 4 kat daha önem arz ettiğini söylemek istiyorum. Bir taraftan kargo şirketleri, bir taraftan PTT gibi hem lojistikle meşgul olan ama küçük kutularını taşıdığını varsayarsak bu alanı bizim çok hızlı şekilde imar etmemiz lazım. Bunu sağladığımız zaman mesafemiz iki kat artacaktır. Ama biz lojistikle ilgili sistemi sağlıklı kuramazsak, bu pastanın veya bu faaliyetin başka illere kayabileceğini dikkate almamız gerekiyor. İlgili arkadaşların çok hızlı bir şekilde üretim yapmaları gerekiyor. Onun için bizde hızlı hareket ediyor olursak usulüne uygun, hukuka uygun bir şekilde kazanan Samsun, dolayısıyla ülkemiz olacaktır.”



Teknik Destek Projesi Rekabet ve Pazarlama Uzmanı İrfan Erdim tarafından da proje hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Samsun Lojistik Merkezi İdare Komite Toplantısına ayrıca, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!