Vali, muhtarlarla iftar yaptı

Güncelleme Tarihi:

Vali, muhtarlarla iftar yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 14:20

Vali, muhtarlarla iftar yaptı

Haberin Devamı

 

HATAY Valisi Erdal Ata, Altınözü, Antakya, Defne, Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağı ilçelerindeki muhtarlar ile iftar sofrasında bir araya geldi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda okunan ezanla oruçlar açıldı ve hep birlikte yapılan iftarın ardından program, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından yapılan duayla devam etti. Vali Ata, 2014 mahalli seçimlerinden sonra Hatay büyükşehir sınırlarının mülki sınırla birleştiğini anımsattı. Bunun sonucunda köylere hizmet götüren Özel İdarelerin kapandığını ifade eden Vali Ata, "Özel İdarelerin yerine YİKOB kuruldu. Özel İdarelere verilmiş olan bu görevlerin bir kısmı büyükşehir belediyelerine bir kısmı ise ilçe belediyelere devredildi. O tarihten sonra muhtar arkadaşlarımızla mülki idare amirleri arasında bir kopukluk oldu. Eskiden köylerin sorunları ile ilgili ilk müracaat edilen yer kaymakamlıklar ve valiliklerdi. Bu görevler belediyelere devredildikten sonra bu bağ koptu. Bu nedenle Bakanlığımız tarafından gönderilen genelge gereğince ilçelerimizde muhtarlar ve vatandaşlarla buluşma toplantıları yapmaya başladık. Bugün Hassa ilçemizdeydik. Toplam 7 ilçemizde toplantı düzenledik. 1-2 aylık dönemde bu toplantıları tüm ilçelerimizde yapmış olmayı planlıyoruz. Bu toplantılar vesilesi ile mahallelerimizin ve vatandaşlarımızın sorunlarını, taleplerini ilk ağızdan dinleme şansına sahip oluyoruz" dedi.

İftarı da bir araya gelmek için bir vesile gördüklerini ifade eden Vali Ata, "Bu sayede sizlerden de birtakım isteklerim olacak. Bazı konulara dikkatinizi çekmek istiyorum. 2011 yılında başlayan Suriye olaylarından sonra Türkiye’ye 3 milyona yakın Suriyeli misafirimiz geldi. Bunların yaklaşık 481 bini ilimizde yaşıyor. Hatay’ın nüfusunun 1 milyon 550 bin civarında olduğunu düşünürsek neredeyse nüfusumuzun 3’te biri kadar Suriyeliyi biz burada barındırıyoruz. Bu konuda gösterdiğiniz engin hoşgörü ve misafirperverlikten dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Türk milleti tarih boyunca zorda kalan toplumlara dil, din, ırk farkı gözetmeksizin gerek Osmanlı döneminde gerekse Cumhuriyetin kuruluşundaki süreçte kapılarını her zaman açmıştır. Dünyada Türkiye kadar mülteci kabul edip barındıran bir başka ülke olduğunu zannetmiyorum. Misafirperverlik ve zorda kalanlara yardım ve destek olmak Türk milletinin tarihten gelen genlerinde vardır" diye konuştu.

YANGINLARA DİKKAT EDELİM

Bir başka hususa değinmek istediğini dile getiren Vali Ata, "Bölgemizde ciddi bir orman varlığımız var. Yüzölçümümüzün yaklaşık yüzde 40’ı kadar ormanlık alanımız var. Yaz dönemine girdik. Orman yangınlarında yaz döneminde ciddi artışlar oluyor. Hatta dün Samandağ ilçemizde birkaç noktada orman yangını çıktı. Bu konuda da sizlerden duyarlı olmanızı rica ediyorum. Ormanlarımıza sahip çıkmamız lazım. Onlar bizim milli servetimizdir. Ormanlarımızın yetişmesi çok güç ama çıkan bir yangınla bir anda yüzlerce belki binlerce hektarlık alan yok olabiliyor" ifadelerini kullandı.

Ramazan Bayramını kutladığını dile getiren Vali Ata, muhtarlara iftar programına katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!