Vali Karaloğlu'nun İbradı ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Vali Karaloğlunun İbradı ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2017 11:24

Vali Karaloğlu'nun İbradı ziyareti

Haberin Devamı

 

Bülent ÜLKER/İBRADI,(DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, İbradı İlçesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Havayoluyla İbradı'ya giden Vali Münir Karaloğlu yapımı devam eden Antalya-Manavgat-Taşağıl-İbradı-Derebucak karayolu çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemelerine Konya sınırından başlayan Vali Karaloğlu, Akdeniz Bölgesi'ni İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan 5 kilometre uzunluğundaki 'Demirkapı Tüneli' çalışmalarının yapıldığı alanda yetkililerden bilgi aldı. Vali Karaloğlu burada yol yapım çalışmalarında çalışan işçilerle yemek yedi.

Proje hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, projenin 825 milyon liralık büyük bir yatırım olduğuna dikkati çekti. Projenin tamamlanmasının ardından Türkiye'nin güneyi ile kuzeyini birbirine bağlayan en önemli akslardan birinin hayata geçeceğini anlatan Vali Karaloğlu, "Bu yolla Akdeniz'de üretilen sebze ve meyve gibi ürünler daha büyük pazarlara daha kolay ulaşabilecek. Bunun yanı sıra bu yol iç turizm imkanlarını da artıracak. Konya'dan Akdeniz sahiline gelmek isteyen bir vatandaşımız bu yolu kullandığında şu an mevcut Akseki yoluna göre 26 kilometre daha kısa bir yolu kullanarak sahile ulaşmış olacak" dedi.

Yatırımın 448 milyon 5000 bin liralık kısmının 'Demirkapı Tüneli' için harcandığını anlatan Karaloğlu "Tünel gidiş-geliş toplamda 10 kilometre. Tünelin tek yönü 5 kilometrelik kısmı tamamlandı. İkinci tünel çalışmaları da 5 ayrı noktada devam ediyor" diye konuştu.

İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan ikinci alternatif yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Münir Karaloğlu, Alanya Kuş Yuvası mevkii ile Konya'nın Hadim ve Taşkent ilçeleri arasında yapımı devam eden yol çalışmasındaki 11 tünelden 7'sinin tamamlandığını dile getirdi. Vali Münir Karaloğlu, Akdeniz'de bundan sonraki hedeflerinin hızlı tren projesi olduğunu vurguladı. Vali Karaloğlu daha sonra Ormana Mahallesi'nde bir kahvehanede vatandaşlarla da sohbet etti.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!