Vali Karaloğlu'ndan kadın konukevi talimatı

Güncelleme Tarihi:

Vali Karaloğlundan kadın konukevi talimatı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 18:07

Vali Karaloğlu'ndan kadın konukevi talimatı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - İÇİŞLERİ Bakanlığının talimatıyla, nüfusu 100 binin üzerindeki belediyelere kadın konukevleri açılması ve işletilmesine ilişkin toplantıya başkanlık eden Vali Münir Karaloğlu, konuyla ilgili çalışmalara derhal başlanmasını istedi.

Nüfusu 100 binin üzerinde olan yerleşim yerlerinde kadın konukevi açılmasına ve işletilmesine ilişkin toplantı, Antalya Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Vali Karaoğlu'nun başkanlık ettiği ve nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerden konuyla ilgili yetkililerin hazır bulunduğu toplantıda, konuya ilişkin çalışmaların hızlandırılması kararlaştırıldı.

Son dönemde bazı haberleri izlemeye dayanamadığını dile getiren Vali Karaloğlu, “Her akşam mutlaka bir yerde kadına karşı şiddet, aile içi şiddet ve çocuklara karşı şiddetin olduğu garip bir toplum olmaya başladık" dedi. Özellikle 2010 yılından bu yana kadına karşı şiddetle ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çalışmalarıyla çok sayıda çalışma ve mevzuat altyapısının tamamlanmış olduğunu belirten Karaloğlu, buna rağmen kadına karşı şiddette geriye gidilmediğini, aksine bu tür vakaların sayısının arttığını vurguladı.

'BU TÜM TÜRKİYE'NİN AYIBI'

Vali Karaloğlu, “Yapılan çalışmalara rağmen kadın cinayetleri Türkiye'de de Antalya'da da azalmadı. Bu sorunu uzun vadede eğitimle çözebiliriz. Maalesef bu bütün toplumun ayıbıdır" dedi. Büyükşehir belediyeleri ve nüfusu 100 binin üzerinde olan her belediyenin kadın konukevi açma zorunluluğu olduğunu ifade eden Karaloğlu, bu durumun isteğe bağlı olmadığını, kanunun bu durumu zorunlu kıldığını vurguladı. Antalya'da nüfusu 100 bini geçen 6 ilçe olduğuna da değinen Karaloğlu, bu konunun belediyelerin ihtiyari değil mecburi görevi olduğunu vurguladı. Karaloğlu, “Bu toplantıdan sonra hazırlığı olanlar hızlandırsın. Hazırlığı olmayanlarsa bir an önce çalışmalara başlasın. Her 6 ayda bir rapor istiyorum" dedi.

Halihazırda Antalya'da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı 3, Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı 1 olmak üzere 4 kadın konukevi hizmet veriyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!