Vali Karaloğlu, Fransa Büyükelçisini kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Vali Karaloğlu, Fransa Büyükelçisini kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 15:42

Vali Karaloğlu, Fransa Büyükelçisini kabul etti

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries’i makamında kabul etti.
Vali Münir Karaloğlu, Büyükelçi Charles Fries'i kabulünde, Avrupa Birliği ile son dönemde problem varmış gibi görünse de tarihten gelen ilişkilerin, var olan sorunları çözmeye yeteceğine inandığını söyledi.  Vali Karaloğlu, Antalya'nın Türkiye’nin vitrini bir şehir olduğunu, çok sayıda yabancının kentti ziyaret ettiğini söyledi. 2013 yılında 12 milyon yabancının tatil için Antalya'ya geldiğini anlatan Vali Karaloğlu, şöyle konuştu:
"Bizim önemli bir pazarımız da Batı Avrupa'dır. Fakat Fransa’nın 2016 rakamları oldukça düşük. Geçen yıl yaşanan terör olayları ve kaos ortamı bunu etkileşmiştir. Fakat güven arttırıcı tedbirleri karşılıklı olarak arttırmamız gerek. Antalya’da güvenlik açısından bir problem mevcut değil. Turizm hareketleri sadece ticari hareketler değil ayrıca toplumları birbirine yaklaştıran kültürel bir harekettir. Turizm bu sene çok iyi gidiyor. 2016 Yılının yüzde 60 üzerindeyiz. Son iki haftadır Batı Avrupa ülkelerinden rezervasyonlar arttı. Batı Avrupa’nın, Antalya’nın kalitesinde ve bu fiyata başka bir ülkede tatil yapma şansı yok."
ANTALYA GÜVENLİ KENT
Terörün amacının toplumları bezdirmek ve toplumların huzurunu bozmak olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Terör var diye biz seyahatlerimizi geciktiriyorsak, gitmekten vazgeçiyorsak terörün ulaşmak istediği şeye de hizmet etmiş oluyoruz. Son iki yıldır Avrupa’da ve Türkiye’de yaşadığımız terör olaylarına karşı top yekûn mücadele etmemiz gerek. Bugün Antalya’da hiçbir sorun yok. Ancak terör var diye insanlar gelmiyorsa, ülkelerin ve şehirlerin yöneticileri olarak doğru mesajlar vererek terörün yaratmak istediği kaos ortamını ortadan kaldırmış oluruz. Güvenlik bizim en önemli gündemimiz ki çok önemli tedbirler alıyoruz" diye konuştu.
Büyükelçi Charles Fries de, “Fransa’nın ilk diplomatik işbirliklerinden birisi Türklerle olmuştur. Bu 1536 yılına kadar dayanır. Ben de Türkiye’de 86’ncı büyükelçiyim. Türkiye’de, Fransa’nın güçlü bir ticari varlığı var. Yaklaşık 450 Fransız şirket ülkenizde faaliyet gösteriyor ki bu yaklaşık 100 bin istihdam demek. Ben de Antalya ile Fransa arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için buradayım. Fransız turistlerin buraya gelmesinde de oldukça memnun olurum, burası harika bir ülke" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!