Vali Karahan'dan Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Vali Karahandan Cumhuriyet Bayramı kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 16:59

Vali Karahan'dan Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Haberin Devamı

DENİZLİ Valisi Hasan Karahan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk milletinin özünde var olan birlik ve beraberliğin gurur verici eseri olduğunu dile getirdi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, yazılı bir açıklama yaparak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıldönümünü kutladı. Vali Karahan, Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında yaşamadığını belirterek, "Bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkün Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 94 yıl önce başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandırarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur. Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk milletinin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir" dedi.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitler ve kahraman gazileri şükranla andığını belirten Vali Karahan, "Türk milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegane biçimi Cumhuriyet'tir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş bugün sadece bölgesel misyon ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil, aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde elini taşın altına koyan bir devlet olarak takdirle anılmaktadır" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!