Vali Kaban’dan Kömürspor’a Otopark Müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Vali Kaban’dan Kömürspor’a Otopark Müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 16:18

Zonguldak Valisi Ali Kaban, beraberinde İl Emniyet Müdürü Osman Ak ile birlikte Lavuar Alanı’nda incelemelerde bulundu.
Karabük Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı Koruma Kurulu tarafından bir süre önce koruma altına alınan Lavuar Alanı’nda incelemelerde bulunan Vali Ali Kaban, alanın bir bölümünün otopark olarak Kömürspor’a destek amacıyla kullanılması için müjdeyi verdi.
Kurul yetkilileriyle görüşerek süreci olumlu bir şekilde sonlandıracaklarını ifade eden Vali Ali Kaban, “Belediyemiz bir şeyler yapıyor ama TTK’nın da adım alması lazım gelir. Artık hayata bir proje geçirmeliyiz. Gideceğimiz Gümrük binası ve Tekel binalarını zaten yıkıyoruz. Burası için de güzel bir şey yapmamız lazım gelir. Zonguldak’ın işte böyle boş duran bir kaybı. Ben 10 dönümlük alanın korumadan kalkma şansı yok. Kalkmasına da gerek yok. Zaten hep söylüyoruz. Zonguldak’ın böyle rekreasyon alanlarına ihtiyacı var. O anlamda da biz orayı satın alalım. Parasını da TTK’ya ödeyelim. Ama bir teleferik projemiz var. Arkadaşlar onunla ilgili bir noktaya getirdiler. Fakat Mülkiyet Sorunu çözülmediği için proje bekliyor. Biz oluruz başkası olur. Önemli olan Zonguldak’a değer katmaktır. Teleferiğin katacağı büyük bir değer var. Onun da zaten kendileri yapıp işletiyorlar. Bizim de ekstra bir maliyete girmemize de gerek yok. Doğu Karadeniz’in Boztepeleri gibi insanların ferah nefes alacağı bir yere dönüştürme yine teleferik üzerinden, öbür tarafta Fener’e doğru bir teleferik çalışması yapma konusunda gerekli izinleri aldıktan sonra üzerinde konstrüksiyonla güzel restoranlar ve kafeler çalışma niyetimiz vardı. Onu da zaman içinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Belediyemizin hazırladığı bu imardaki değişikliğin bitmesi lazım gelir. Ondan sonra biz oradaki 10 dönüme talip olacağız. Ve burada geriye kalan 50 dönüme yakın alanı da herhangi tarihi bir iz olarak hiçbir şey yok. Burası düz bir alan. Rekreasyona dönük, TTK ve Belediye tarafından değerlendirilmesi hususunu gündeme getireceğiz” dedi.
“PROJENİN HAYATA GEÇME İHTİMALİ KALMADI”
Zonguldak Belediyesi’nin yarışma yaparak ödüllendirdiği ve birinci seçilen projenin artık faaliyete geçme ihtimalinin olmadığını söyleyen Vali Ali Kaban, “O projenin hayata geçme şansı bu imar planından sonra kalmadı. Çünkü bu yeni bir durum. Yeni bir proje gerektiriyor. Geriye kalan 40 dönümün çok iyi kullanılması lazım gelir. Zonguldak’ın bunu rekreasyona dönük, belediyenin kendi bazı bu gün için sıkıntı oluşturan kısımları ortadan kaldırabileceği değişik yapılara dönüşmesi gerekiyor. Onu zaman zaman konuşuyoruz” diye konuştu.
KÖMÜRSPOR’A DESTEK OLACAK
Lavuar Alanı’nın daha öncesinde Zonguldak Kömürspor’a destek amacıyla otopark olarak kullanıldığını hatırlatan Vali Ali Kaban, “Ben geldiğimde de alan otopark olarak kullanılıyordu. Biz de bu sene tekrar ona fırsat veriyoruz. Şu an izin için yazı yazıldı. Kuruldan izin alınarak geçici olarak kullanılacak” dedi.
Kömürspor’un sabit bir geliri olmadığını ifade eden Zonguldak Kömürspor Yönetim Kurulu Başkanı Av. Süleyman Caner ise “Malumunuz yanda bir otopark var. Burada işte Vali beyin olurlarıyla kullandık. Daha sonra Koruma Kurulu’na yapılan şikayetler üzerine burayı boşaltmak zorunda kaldık. Şimdi tekrar Sayın Valim uygun gördüler. Sağolsunlar. Gerekli yarışmalar Karabük’e yapıldı. Burayı biz kalcı proje yapılana kadar geçici olarak kullanacağız. İnşallah bizim için takımımız için hayırlı olur” şeklinde konuştu.
“EFENDİ BİR SEYİRCİMİZ VAR”
Vali Ali Kaban, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda butik saha yapma fikri olduğunu hatırlatarak “Onun da olmayacağını görerek daha fazla geciktiremedik. Tribünleri yıktık. Yerine de geçici olarak tribün sistemi kurmak durumunda kaldık. Yani bu anlamda biz vatandaşımızın bu yoğun ilgisinden memnunuz. Çok da efendi bir seyircimiz var. Bu manada iki senedir çok memnunum. İnşallah biz de geleceğiz. Saha bizim takım bizim” şeklinde sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!