Vali Işık otizmli çocuklarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Vali Işık otizmli çocuklarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2017 13:50

Vali Işık otizmli çocuklarla buluştu

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA) - AMASYA Valisi Salih Işık'ın kentteki otizmli çocuklar ve aileleri ile düzenlenen etkinlikte biraraya geldi. 

Amasya'da Vali Salih Işık, Otizmli Çocuklar, Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programında otizmli çocuklar ve aileleriyle buluştu. Vali Işık etkinliğe katılan otizmli çocuklarla tek tek ilgilendi.

Kahvaltı sonrasında konuşma yapan Vali Işık, "Devletimizin anayasada sayılan birtakım temel vasıfları var. Bunlardan bir tanesi de sosyal devlet. Sosyal devlet olmanın gereği olarak devletimiz hem merkezde, hem de taşrada birtakım örgütler kurmuştur. Devlet, sivil toplum örgütleri, mahalli idareler ve belediyeler el ele vererek sosyal problemler çözülmeye çalışılıyor. Bu açıdan baktığımızda Amasya’da yeterince bilincin ve altyapının olduğunu söyleyebilirim. Otizm konusunda bir dernek kurulmasına vesile olduğum için çok mutluyum. Bu konuda İstanbul'da deneyimlerim oldu. Orada otizmli bireyler ile ilgili eğitim çalışmalarını yerinde gördüm. Oradaki çalışmaları, buradaki çalışmalara yansıtıp, iyi neticeler almayı planlıyoruz. Bu güzel derneğin İlimize hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyor, teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!