Vali İbrahim Taşyapan, muhtarlarla biraraya geldi

Güncelleme Tarihi:

Vali İbrahim Taşyapan, muhtarlarla biraraya geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 18:31

Vali İbrahim Taşyapan, muhtarlarla biraraya geldi

Haberin Devamı

VAN, (DHA)- VAN Valisi İbrahim Taşyapan Muradiye ve Çaldıran İlçelerinde muhtarlarla biraraya geldi.

İl genelinde, başta güvenlik ve asayiş olmak üzere, ilçelerin sorunlarının çözümü için Van Valisi İbrahim Taşyapan Muradiye ve Çaldıran İlçelerinde Muhtarlarla biraraya geldi. Toplantı da Vali Taşyapan muhtarları tek tek dinleyerek görüş ve önerilerini dinledi. Toplantıda konuşma yapan Vali Taşyapan, muhtarlara Nisan ayında Türkiye için çok önemli bir secimin yapılacağını belirterek şöyle konuştu"

"16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında kurulacak sandıkların güvenliğine değinmek istiyorum. Burada emniyetimiz ve jandarmamız gerekli çalışmaları zaten yapmaktadır. Muhtarlarımız da birer kamu görevlisi, köyün ileri geleni ve köyün bir adım önünde gidenleri olarak, bu süreçte köylerinde olan bitenden, devlet adına haberdar olacak ve yetkililerle irtibatı sağlayacaklardır. Köylerimize yoğun hizmet götüren birimlerimizi bugün buraya getirdik. Burada başka konular da konuşacağız ama ülkemizin huzuru, güvenliği olmazsa bunların hiçbirinin anlamı olmaz. Birileri köyünüze gelip bilginiz dışında istediği her şeyi yapamaz. Köyle ilgili bilgi toplayamaz. Köylünün hiçbir şeyini sorgulayamaz. Sizin, gerektiğinde güvenlik kuvvetleriyle iş birliği yaparak ilgili kişiler hakkında gereğini yapma, kötü niyetli kişilere destek verenleri de sorgulama yetkiniz vardır. Buralarda artık kötüye ve kötü niyetlilere fırsat vermeyeceğiz ve kötülerin hiçbir yardıma ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz. Köylerimiz teknolojik imkanlar sayesinde artık çok uzak yerler değil. Buralarda huzur ve güvenlik olursa yaşamanın bir anlamı olur. Biz bu doğrultuda köylerimizin güvenliğine önem veriyoruz. Güvenlik güçlerimizin tüm imkanları bugün her yere ulaşabilecek seviyededir. Artık hiçbir yer uzak değildir" dedi.

Muhtarlarla istişare toplantısının ardından, Vali Taşyapan ve beraberindekiler, Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğü personelinin kendi imkanlarıyla Altıyol ilk ve ortaokulu içerisinde hazırladığı 'Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur Kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrasında Vali Taşyapan ilçedeki jeotermal tesislerine geçerek incelemelerde bulundu. Jeotermal enerjiyi kullanarak oluşturulan seralarda domates yetiştiriciliği yapan firma yetkilileri Veli Akdağ ve Şefik Ensari'yi cesaretleri ve başarılarından dolayı tebrik etti. Temaslarının ardından Vali Taşyapan İlçeden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!