Vali Günaydın'dan yurt talimatı

Güncelleme Tarihi:

Vali Günaydından yurt talimatı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2017 11:14

Vali Günaydın'dan yurt talimatı

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Valisi Şehmus Günaydın, 5 bin kişilik öğrenci yurdu yerleşkesinde incelemelerde bulunarak, çalışmaların okullar açılmadan önce bitirilmesi talimatını verdi.

Vali Şehmus Günaydın, geçen hafta İl Özel İdaresi'nin yüzde 7'lik kat karşılığı anlaşması ile özel sektöre yaptırdığı Mensucat Fabrikası arkasındaki 5 bin kişilik yurtta müteahhit firmadan kaynaklı yaşanan gecikmeye müdahale etti. Vali Günaydın, ilgili kurum yetkilileriyle birlikte 5 bin kişilik yurt yerleşkesinde incelemelerde bulundu. Yüklenici firma temsilcileriyle de görüşen Vali Günaydın, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 1 Ekim'den önce yurtları işletmeye alması yönünde çalışmaların yapılması talimatını verdi.

Vali Günaydın'ın talimatı üzerine yüklenici firma çalışmalarını hızlandırırken, okullar açılmadan önce şehre gelen öğrencilerin mağdur edilmemesi için tedbirler alındı. Bu doğrultuda KYK'nin mevcuttaki 3800 kapasiteli yurtlarındaki boşluklar doldurulacak. Gecikmeli yerleşme yapan öğrencilerin yerlerine geçici olarak yeni yurt yerleşkesinin bitmesini bekleyen öğrenciler yerleştirilecek.

Vali Şehmus Günaydın'ın talimatı üzerine Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi de yeni yurt yerleşkesi için otobüs seferi planlaması yaptı. Özel Halk Otobüsleri cuma gününden itibaren yurt yerleşkesiyle şehir ve üniversite arasında sefer düzenleyecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!