Vali Demirtaş okul müdürleriyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Vali Demirtaş okul müdürleriyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 14:45

Vali Demirtaş okul müdürleriyle buluştu

Haberin Devamı

ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları ile yaptığı toplantıda eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şehit İdari Ateşe Bora Süelkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen toplantıya Vali Demiritaş'ın yanı sıra Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve ilçe milli eğitim müdürleri de katıldı. Adana'nın eğitimdeki başarısının artırılmasının öncelikli hedeflerinden biri olduğunu belirten Vali Demirtaş, Seyhan'ın özellikle güney bölgelerindeki okullarında yaşanan devamsızlık, güvenlik, derslik açığı, kaliteli eğitim gibi sorunların çözümü için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Demirtaş, şöyle devam etti:

"Zaman zaman okulları ziyaret ediyorum. Okullarımızda fiziki yetersizliklerimiz var. Derslik ihtiyaçlarımız var. Eğitimde zaman mefhumunun da iyi planlanması gerekiyor. Öğrencilerimizin okullarda daha fazla zaman geçirmeleri konusundaki çalışmalar da sürüyor. Adana'daki akademik başarının da artması gerekiyor. Bunun sağlanmasında okul müdürlerinin çabası büyük önem taşıyor. İyi bir yönetici sorunları analiz eden ve çözen kişidir. Daha iyi bir yönetici pratik olan sorunları süratle çözen kişidir. En iyi yönetici sorun çıkarmayan ve sorun çıkmasını önleyen kişidir. İdareci bilgisiyle kültürüyle, adaletiyle topluma yön veren örnek insandır."

KAYNAK DEĞİL, YER SORUNU

Vali Demirtaş, eğitimde kaynak sorununa da değinerek "Devlet olarak, hükümet olarak kaynak sorunumuz yok, yer sorunumuz var. Seyhan'da yer sorununu önemli ölçüde hallettik. Dolayısıyla, derslik sayısını artırmak konusunda önemli mesafeler alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!