Vali Coşkun, Kırsal Kalkınma Merkezini inceledi

Güncelleme Tarihi:

Vali Coşkun, Kırsal Kalkınma Merkezini inceledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2017 13:20

Vali Coşkun, Kırsal Kalkınma Merkezini inceledi

Haberin Devamı


OSMANİYE Valisi Ömer Faruk Coşkun, Vali Zübeyir Kemelek Kırsal Kalkınma ve Sosyal Gelişim Merkezi'nde inceleme yaptı.
Vali Coşkun'a Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu da eşlik etti. Vali Coşkun ilk olarak Hoş Sada Vakfı tarafından yürütülen ve "Romanlara Pembe Fırsatlar" projesi kapsamında açılan 'Saç Bakımı ve Yapımı Kursu'nu ziyaret ederek, kurs hakkında Proje Sorumlusu Mehmet Bereketoğlu'ndan bilgi aldı. Bereketoğlu, 20 kursiyerin ücretsiz eğitim aldığı kurs sonunda kursiyerlere sertifika verileceğini ayrıca kursiyerlerin KOSGEB'den girişimcilik belgelerini aldıktan sonra kendi işyerlerini açabilme imkânına sahip olacaklarını kaydetti.
Kursiyer annelerin çocuklarının bulunduğu kreşi de ziyaret eden Vali Ömer Faruk Coşkun, çocuklarla bir süre sohbet etti. Vali Coşkun, küçük çocukları olan hanımların, ücretsiz olarak düzenlenen kurslardan mahrum kalmaması adına kreşin bulunmasının güzel bir imkân olduğunu söyledi.
Vali Coşkun, daha sonra 'Roman Gibi Yaşayan Vatandaşların İstihdama Entegrasyonu Projesi' kapsamında düzenlenen "Marifetli Eller" Aşçı Çıraklığı Kursunu da gezip DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu'ndan bilgi aldı.  Aşçı Çıraklığı Kursunda, 15 kursiyerin eğitim aldığını ifade eden Erdinç Kadıoğlu, kursiyerlerden aşçılık ve aşçı yardımcılığı kurslarının açılması konusunda da talep geldiğini söyledi. Vali Coşkun, kurs taleplerinin karşılanması doğrultusunda gereken çalışmanın yapılması talimatını verdi.
Vali Zübeyir Kemelek Kırsal Kalkınma ve Sosyal Gelişim Merkezi ziyaretinin son bölümde aşevinde de inceleme ve denetlemelerde bulunan Vali Coşkun, çocuk gelişimi, bilgisayar, iğne oyası, kilim ve mefruşat kurslarını gezdi.

OSMANİYE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!