Vali Çelik'in İnsan Hakları Günü mesajı

Güncelleme Tarihi:

Vali Çelikin İnsan Hakları Günü mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 11:21

Vali Çelik'in İnsan Hakları Günü mesajı

Haberin Devamı

 

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Valisi Azmi Çelik, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Çelik, yazılı mesajında şöyle dedi:
 
Birleşmiş Milletler tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, 6 Nisan 1949' da ülkemiz tarafından da onaylanmıştır. 10 Aralık tarihi; insan hakları bilincinin tüm dünyada yerleşmesi, gelişmesi, beyannamenin taşıdığı anlam ve önemin kamuoyunca paylaşılması amacıyla Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.
 
İnsanlar arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin, onlara hür ve eşit olarak insan onuruna yakışır muamelede bulunmak insan hakları kavramının özüdür. İnsan hakları; çağdaş toplumun temeli, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. 
 
Demokratik bir hukuk devleti olan ülkemizde, insan hak ve özgürlükleri için atılan her adım milletimizin çağdaş dünya devletleriyle bütünleşmesinin yanı sıra devletimizin vatandaşlarına gösterdiği önem ve saygının bir ifadesidir.
 
Türk halkının tarihi ve manevi dokusunda esasen var olan insana saygı, başkasının hak ve hukukuna hürmet duygusu, insan hakları kapsamındaki çalışmaların günlük hayata geçirilmesini kolaylaştırmaktadır. 
 
Bireylerin yasalar önünde eşitliğine ve ayrımcılığa uğramamasına dayanan ve hukukun üstünlüğü ilkesiyle korunan insan haklarına saygı, Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti'nin değiştirilemez niteliklerindendir.
 
Çok geniş bir kapsamı olan insan hakları bünyesinde; çocuk hakları, kadın hakları, hasta hakları, eğitim hakkı, çevre hakkı, özel yaşamın ve mülkiyetin dokunulmazlığı hakkı, din,vicdan hakkı, düşünce ve inanç hakkı  ve yaşam hakkı gibi temel haklar güvence altına alınmıştır. 
 
İnsan hakları; bütün insanların hiçbir şarta bağlı olmadan ırk, dil, din, renk, cinsiyet ayrımı yapmadan, sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyetiyle sahip olması gereken hakları kullanmak ve korumak amacını taşır.
 
Bu günün,  tüm kurum, kuruluş ve bireyler tarafından, insanların insan hakları konusunda bilgilendirilmesi ve tüm yönleriyle korunup hayata geçirilmesi dileğiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!