Vali Çakacak: Mersin inovasyonun değerini bilir

Güncelleme Tarihi:

Vali Çakacak: Mersin inovasyonun değerini bilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 15:26

Vali Çakacak: Mersin inovasyonun değerini bilir

Haberin Devamı

MERSİN Valisi Özdemir Çakacak, Mersin'in Türkiye'de inovasyonu önemini ve geleceği şekillendirmedeki rolünü kavrayan bir kent olduğunu söyledi.
Divan Otel’de Mersin Üniversitesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile 'RIS Plus Mersin: Akıllı Uzmanlaşma Stratejisi Çalıştayı' yapıldı. Çalıştaya Vali Çakacak, Türkiye İstatistik Kurumu Adana Bölge Müdürü Durmuş Ali Şahin, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altunsu ile çok sayıda kurumun temsilcisi katıldı.
Vali Çakacak yaptığı konuşmada inovasyon kavramının önemini vurguladı. RIS Plus Mersin Projesi’nin, geleceğin şartlarına uygun bir ekonomi, ar-ge ve inovasyona dayalı strateji çalışması olduğunu kaydeden Çakacak, şöyle devam etti:
"Mersin ülkemizin inovasyonun önemini ve geleceği şekillendirmedeki rolünü ilk kavramış kentidir. 2005 – 2008 yılları arasında uygulanan RIS Mersin Projesi, Türkiye’de ve AB üyesi ülkeler dışında uygulanan ilk Bölgesel İnovasyon Stratejisi olmuş, bu kapsamda kentimizde çok önemli faaliyetler gerçekleştirilmiştir. Tarım, gıda, lojistik ve turizm alanlarında platformlar oluşturulmuş, inovatif yaklaşımların nasıl sergileneceği, bu sektörlerin geleceğe nasıl taşınacağı tartışılmıştır. Kentimiz ilgili sektörlerde oluşturulan master planları ve gerçekleştirilen kümelenme faaliyetleri ile RIS Mersin deneyiminden önemli kazanımlar elde etmiştir."
Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altunsu’nun proje hakkında genel bilgiler içeren konuşması ve Proje Danışmanı Prof. Dr. Tamer Gök’ün proje ile ilgili teknik sunumunun ardından ‘Akıllı Uzmanlaşma Çalıştayı’na geçildi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!