Vali Büyük: "Adana’da mahkemelik olduğum.."

Güncelleme Tarihi:

Vali Büyük: Adana’da mahkemelik olduğum..
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 14:17

VALİLER Kararnamesi ile merkeze alınan Adana Valisi Mustafa Büyük, kendisi için düzenlenen uğurlama töreninde, "Adana’da mahkemelik olduğum vatandaşım hiç olmadı. Ne ben vatandaşlarımı mahkemeye verdim, ne de onlar beni" dedi.

Haberin Devamı

Valilik bahçesinde düzenlenen uğurlama törenine Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, çok sayıda kurum temsilcisi ve Valilik çalışanları katıldı. Valilik binasından çıkarken, üzerine gül dökülen Mustafa Büyük, 2 yıl boyunca milletin ve devletin valisi olmak için çaba sarf ettiğini belirtti. Büyük, "Bu göreve geldikten sonra milletimin, devletimin valisi olmaya çalıştım. Onların gereğini en geniş şekilde yapmaya çalıştım. Toplumun her kesimini kucaklamaya, herkesi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan birinci sınıf vatandaş ve vatandaşlarımızın da yüzde 99’unu değil yüzde yüzünü kucaklayarak, severek hizmet etmeye gayret ettim" diye konuştu.

ADLİYEYE YÜK OLMADIM

Kimseyle mahkemelik olmadan Adana’dan ayrıldığını belirten Büyük sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize gösterilen ilgi gönüldendi. O nedenle biz görev yaptığımız yer bir parçamızı bırakırız. Adana’dan ayrılırken kalbim burada kalıyor. En önemli parçamı burada bırakıyorum. Gururla ayrılıyorum. Hiç kimseyle küskünlüğüm kırgınlığım yok. 2 yıllık süre içinde Adanalılardan büyük destek gördüm. Hiç davam olmadı. Mahkemelik olduğum vatandaşım hiç olmadı. Ne ben, vatandaşlarımı mahkemeye verdim. Ne de onlar beni. 2 yıl içinde adliyeye benden dolayı bir yük gelmedi." Konuşmanın ardından uğurlamaya gelen herkesle el sıkışan Büyük, isteyenlerle de selfie çektirip ayrıldı.

400 KİŞİLİK VEDA YEMEĞİ

Vali Mustafa Büyük’e dün akşam da Adana’daki Sivil Toplum Kuruluşu üyelerinden oluşan ve 400 kişinin katıldığı bir veda yemeği düzenlendi. Park Zirve’de gerçekleştirilen yemekte Adana’nın MHP’li ve CHP’li belediye başkanları da Vali Büyük’e hediye ve plaket verdi. Ayrıca CHP’li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından Vali Mustafa Büyük’e Hemşerilik Beratı da verildi.

Öte yandan Adana Valiliği’ne ise Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş atanmıştı.

VALİ COŞ DAVA AÇMIŞTI

Mustafa Büyük’ten önce Adana Valisi olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kendisine sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla birçok kişiyle davalık olmuş, bazıları bu davalardan çeşitli miktarlarda cezalar almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!