Vali Azizoğlu'ndan helikopterli 'seçim teftişi'

Güncelleme Tarihi:

Vali Azizoğlundan helikopterli seçim teftişi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 12:56

Vali Azizoğlu'ndan helikopterli 'seçim teftişi'

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- ERZURUM Valisi Seyfettin Azizoğlu, halk oylamasının yapıldığı 16 Nisan günü, hassas yörelere helikopterle havadan 'seçim teftişi' yaptı.
Oyunu merkez Anadolu Lisesi'nde kullanan Vali Seyfettin Azizoğlu, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik ve Emniyet Müdürü Mehmet Arslan ile birlikte seçim güvenliğini sağlamak için Erzurum'un güney ilçelerini 
havadan denetledi. Oylama ve sonrasında bir aksilik olmaması ve seçim güvenliğini tehlikeye sokacak zaafiyetlerin yaşanmaması için Vali Seyfettin Azizoğlu, beraberindekilerle helikoptere bindi ve önce Çat ilçesine gitti. Ardından  sırasıyla Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Tekman, Horasan ve Pasinler'e uğrayan Vali Azizoğlu, en küçük ihmalin bile yaşanmaması için kaymakamlarla görüştü, sıkı tembihlerde bulundu.
Kaymakamlardan güvenli ve huzurlu bir ortamda oylama işleminin devam ettiğini, güvenlik açısından tüm önlemlerin alındığı bilgisi alan Vali Azizoğlu ve beraberindekiler, Pasienler'den Erzurum'a geçtiler. Vali Seyfettin Azizoğlu, havadan 'Seçim teftişi' konusunda şunları söyledi:
“Bugün vatandaşımızın oyunu sağlıklı bir biçimde kullanmasını temin etmek amacıyla gerekli önlemlerimizi almıştık. Sabah oyumuzu kullandıktan sonra, güvenlik birimlerimizin başındaki arkadaşlarımızla helikopterle ilçelerimize uğradık. Seçimin seyrini değiştirecek, vatandaşın tercihini etkileyecek herhangi bir olayın yaşanmamış olması, hepimizi son derece sevindirdi ve mutlu etti. Referandum oylaması sonucunun ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!