Vali Azizoğlu STK'larla tanışıyor

Güncelleme Tarihi:

Vali Azizoğlu STKlarla tanışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 17:53

Vali Azizoğlu STK'larla tanışıyor

Haberin Devamı

 ERZURUM (DHA)- Vali Seyfettin Azizoğlu Erzurum Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER), Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK), Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneğini ( ERAKDAY) ziyaret etti.

Vali Seyfettin Azizoğlu, STK ziyaretleri kapsamında ilk olarak ŞEHİRDER'i ziyaretinde Başkan Murat Ertaş'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Keyifli bir sohbet havasında geçen ziyarette Erzurum'un bulunduğu bölgenin bel kemiği olduğunu ifade eden Vali Azizoğlu, Erzurum'un 139 yıl önce yaptığı kahramanlığı,15 Temmuz darbe girişiminde de tekrarladığını belirtti. ŞEHİRDER'den ER- VAK'a geçen Vali Azizoğlu, burada Başkan Erdal Güzel ve yönetim kurulu üyeleri ile derneğin çalışmaları hakkında görüştü. Ziyarette özellikle bu yıl yapılacak olan Erzurum Tabyalar Yürüyüşünün daha iyi bir şekilde organize edilmesine çaba harcayacaklarını anlatan Vali Azizoğlu, “Bunu bir formata oturtmalıyız. Nasıl ki Sarıkamış'ı bir Çanakkale haline getirdik. Erzurum tabyasını da, Nene Hatunların düşmanı Erzurum'dan çıkarmalarını ve Osmanlı'nın yıkılmasını önlemelerini de bir Çanakkale haline getirmemiz gerekir. Eğer o gün Erzurum bu kahramanlık destanı yaratmasaydı belki de Osmanlı olmayacaktı. O yüzden bu konuyu çok önemsemeliyiz" diye konuştu.
Son olarak Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneğine giden Vali Azizoğlu, derneğin Erzurum Ehramını yerli ve yabancı turistlere tanıtmaya devam ettiğini söyleyerek Başkan Hülya Saltuklu'ya ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!