Vali Ata öğretmenleri kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Vali Ata öğretmenleri kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 16:21

Vali Ata öğretmenleri kabul etti

Haberin Devamı

 

Ramazan ÇELİK/ HATAY, (DHA)-HATAY Valisi Erdal Ata 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenleri temsilen bir öğretmen heyetini makamında kabul etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan eşliğinde gerçekleşen kabulde konuşan Vali Ata, öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Tabii gönül arzu eder ki bizlere hayatı öğreten öğretmenlerimizi  yılın 365 günü unutmayalım. Ben meslek hayatım boyunca eğitimin çok önemli olduğunu, ülkelerin kalkınmasının tek yolunun eğitime önem vermekten geçtiğini daima vurguladım” diyen Vali Ata, “Çağdaş ülkeler seviyesine çıkmanın yine tek yolu eğitime yatırım yaparak gençlerimizi, çocuklarımızı iyi eğitebilmektir. Bu sebeple onlara Avrupa ülkeleri seviyesinde eğitim vermemiz gerektiğine gönülden inanıyorum.  Dolayısıyla sizlere çok önemli görevler düşüyor. Sizler çocuklarımızı, gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirirseniz biz de yarınlara o derece güvenle bakabiliriz. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş ülkeler seviyesine çıkarmanın tek yolunun eğitimden geçtiğini hepimiz bilmeliyiz. Ona göre çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirmeliyiz” dedi.

EĞİTİMİN ÖNEMİNİ YAŞADIKÇA ÖĞRENİYORUZ

Yaşadığımız coğrafya, çevremizdeki ülkeler düşünüldüğünde eğitimin neden önemli olduğunun çok daha iyi anlaşılacağını belirten Vali Ata, "Bugün eğer kan ve gözyaşı sadece İslam coğrafyasında, Ortadoğu’da varsa bunun sebebi bu ülkelerdeki halkın yeteri kadar eğitim alamamış olması, okuma ve eğitim seviyelerinin çok düşük olmasıdır. Dolayısıyla bu insanlar birçok suç örgütü veya yabancı istihbarat birimleri tarafından kolaylıkla aldatılabilmekte, kendi amaçları doğrultusunda çok kolay kullanabilmektedir. Bu nedenle biz gerek Türkiye’de gerek İslam ülkelerinde çocuklarımızı, gençlerimizi veya o ülkelerin vatandaşlarını ne kadar iyi eğitir ve bilinçlendirirsek o ülkelerin geleceği de o derece aydınlık olur. Onun için hem bizde hem de diğer ülkelerde öğretmenlerin ayrı bir önemi olduğuna inanıyorum. Ben tekrar ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor ve Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ise öğretmenler günü münasebetiyle gün boyu gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler vererek kabulünden dolayı Vali Ata’ya teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!