Vali Ata, muhtarları kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Vali Ata, muhtarları kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 15:02

Vali Ata, muhtarları kabul etti

Haberin Devamı

 

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)-HATAY Valisi Erdal Ata, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü ve İl Mahalli İdareler Müdürü Lütfü Şaklar’ın da aralarında bulunduğu heyeti makamında kabul etti.
Yerel demokrasi ve çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel öğesi olan muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladığını belirten Vali Ata’ya Başkan Gülcü tarafından 'Muhtar Rozeti' takıldı.
Ziyarette kısa bir konuşma gerçekleştiren Vali Ata muhtarların, devlet-millet buluşmasında önemli bir görev icra ettiğini belirtti. Büyükşehir yasasından sonra köylerin mahalleye dönüşmesi ile muhtarlarımızın görevlerinin biraz daraldığını ifade eden Vali Ata, "Buna rağmen muhtarlarımıza çok önemli görevler düşmektedir. Mahallelerinin sorunlarını, taleplerini ilgili makamlara ileterek devletle vatandaş arasında adeta bir köprü görevi görüyorlar. Diğer taraftan devletimizin yaptığı hizmetler ile ilgili gerekli duyurular muhtarlarımız marifetiyle köylerde veya mahallelerde vatandaşlarımıza iletiliyor. İnanıyorum ki aynı şevk ve heyecanla görevlerini ifa eden muhtarlarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kamu hizmetlerinin yürütülmesinde devletinin yanında yer alacaktır. Ben kendilerine yaptıkları fedakârca hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü ise kendilerini böylesine mutlu eden bir günde kabulünden dolayı Vali Ata’ya teşekkür ettiğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!