Vali Ata cemiyet binasını açtı

Güncelleme Tarihi:

Vali Ata cemiyet binasını açtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2018 13:49

Vali Ata cemiyet binasını açtı

Haberin Devamı

 

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)-HATAY Valisi Erdal Ata, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile birlikte  Hatay Gazeteciler Cemiyeti binasının açılış kurdelesini kesti.
Açılış törenine Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Oda ve Borsa Başkanları, Kanaat Önderleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Milli Emlak Müdürlüğünden kiralanarak restorasyonu yapılan tarihi Antakya evi, Yeni Hatay Gazeteciler Cemiyeti hizmet binası olarak hizmet verecek

Açılış töreninde yaptığı konuşmada Vali Ata, "Öncelikle tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum, böyle anlamlı bir günde Yeni Hatay Gazeteciler Cemiyetinin hizmet binasının açılışını yapmaktan da ayrıca memnuniyet duyuyorum” dedi.

 Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Hüseyin Yayman açılışta yaptığı konuşmada, "Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği olan başta Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanına, diğer Belediye Başkanlarına ve destek veren herkese teşekkür ederim. Hatay bir medeniyetler şehri. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak üzerimize düşen görevin farkındayız. Bu kapsamda Uzun Çarşımızın restorasyonu için Ocak ayında bir çalışma başlatıyoruz. Ayrıca Kırıkhan’da ve Reyhanlı’da büyük kültür hanlarının temelini atmak üzereyiz. Hatay’da ilk kültür merkezi binasını Samandağ’da yaptık ve açılışı için bekliyoruz. Hatay herşeyin en güzeline layıktır” dedi.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, "Cemiyetimiz 2010 yılında kuruldu. O andan itibaren bu güzel cemiyete tarihi bir Antakya evi yakışır diye düşünmüştüm. Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfi Savaş’ında maddi destekleriyle bu güzide eseri cemiyetimize kazandırdık. Bu vesileyle bize bu konuda yardım eden, desteklerini esirgemeyen başta Valimiz Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfi Savaş’a, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, iş adamlarına, binada emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cemiyet binasını gezen Vali Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte tarihi niteliği olan Fevzi Çakmak Ortaokulunda ve Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak yenileme çalışmaları devam eden tarihi Antakya evinde incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!