Vakıf tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Vakıf tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2002 01:51

Türkiye'de faaliyet gösteren Alman vakıfları hakkında casusluk suçlamasıyla açılan davanın Türk-Alman ilişkilerinin yanı sıra Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) ilişkilerini de olumsuz yönde etkileyeceği yolunda açıklamalar gelmeye başladı.

Alman Parlamento Başkanı Wolfgang Thierse, Türkiye'de politik sorumlulara bu duruşmalardan Türk Alman ilişkilerinin zarar görmemesi için gereken özenin gösterilmesi çağrısında bulunurken, Alman İçişleri Bakanı Otto Schily, ‘‘Bu dava Türkiye'nin Avrupa yolunda ilerlemesinde önemli bir engel teşkil edebilir’’ uyarısında bulundu.

CİDDİYE ALIYORUZ

Otto Schily,
Almanya'da yayınlanan haftalık ‘‘Welt am Sonntag’’ gazetesine verdiği demecinde, ‘‘Türk hükümetine ve Türk adaletine bu durumu yeniden gözden geçirme, aklını başına alma çağrısında bulunuyorum. Biz bu işi ciddiye alıyoruz, hem de çok ciddiye’’ dedi. Bakan Schily ayrıca, ‘‘Yakında Türkiye'ye gideceğim. Bu konudaki düşüncelerimizi oradaki görüşmelerimizde gereken ciddiyetle dile getireceğim’’ diyerek Ankara'ya örtülü bir tehdit mesajı gönderdi.

Gazetenin haberinde, en kısa sürede Avrupa Birliği'nde yerini almak isteyen Türkiye'de Alman vakıfları hakkında açılan davanın ilişkileri olumsuz yönde etkileyeceğine de yer verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!